Zatul de cafea, o solutie excelenta si miraculoasa pentru plantele tale

0
2338
zat de cafea

Zatul de cafea, o solutie excelenta si miraculoasa pentru plantele tale

Zatul de cafea este benefic pentru plante, indiferent ca vorbim despre plantele din gradina sau despre plantele din ghiveci.


Cafeaua se afla in fiecare gospodarie. Dupa ce au preparat cafeaua, cei mai multi oameni arunca zatul. Ei bine, acest ingredient este benefic pentru plantele noastre, asa ca te invitam sa descoperi cum il poti folosi pentru a vedea imbunatatiri exponentiale in gradina ta sau la plantele de apartament.

Beneficiile zatului de cafea pentru plante

Zatul de cafea are foarte multe intrebuintari in gradina ta. Mai mult decat atat, acest zat nu are nicio contraindicatie, astfel ca nu va face niciun rau plantelor tale si il poti folosi oricand, cu cea mai mare incredere.

Cum se aplica?

Ingredientul se aplica direct la baza plantelor sau amestecat cu ingrasamantul pe care il pui plantelor tale periodic. Acesta aduce o multime de beneficii, precum imbunatatirea calitatii pamantului, dar si sporeste capacitatea pamantului de a retine apa.


Mai mult decat atat, zatul de cafea aeriseste substratul si este cunoscut pentru faptul ca alunga daunatorii din gradina ta.

Zatul de cafea atrage ramele, rame care sunt benefice pentru pamantul din gradina noastra. De asemenea, acest zat este o sursa deosebit de importanta de azot.

Efectele zatului de cafea

Bineinteles, cu totii suntem interesati de efectele zatului si mai ales, cand apar ele.


Este important sa stiti faptul ca acest zat aduce beneficii in gradina sau la plantele din ghiveci dupa o anumita perioada de timp, perioada in care zatul se descompune in mod natural. De aceea, trebuie sa aveti rabdare atunci cand aplicati deoarece efectele nu se vad imediat. Cu toate acestea, zatul este un ingredient pe care oricine ar trebui sa il foloseasca deoarece este accesibil, usor de folosit si aduce beneficii uimitoare pentru plantele noastre.

sursa foto: Pinterest