5 Retete diferite de cafea pe care le poti incerca acasa

5 Retete diferite de cafea pe care le poti incerca acasa

Cafeaua bauta simpla aduce organismului o doza importanta de antioxidanti, crom si magneziu. Toate acestea ajuta la reglarea nivelului de glicemie din sange si ajunge organismul sa dozeze corect secretia de insulna.


Cu toate acestea, avem nevoie uneori si de cateva retete noi si gustoase de cafea pentru a iesi din rutina zilnica si pentru a ne bucura de un gust nou.

Am adunat o selectie de retete diferite de cafea pentru ca tu sa iti incepi zilele cu multa energie. Le poti prepara chiar la tine acasa si trebuie sa stii ca sunt ideale si pentru a iti surprinde musafirii!

1. Cafea la ibric

Am vrut sa incepem cu aceasta cafea traditionala, la ibric. Secretul unei cafele aromate este, bineinteles alegerea unei cafele de calitate, dar si macinarea cafelei acasa. Daca vrei sa ai parte de gustul autentic de cafea, alege sa macini boabele acasa, folosind o rasnita, cu doar cateva momente inainte de a prepara cafeaua la ibric.


Reteta pentru prepararea unei cafele la ibric: Pune in ibric o ceasca plina cu apa, o lingurita de cafea cu varf si o lingurita de zahar. Daca preferi mierea, aceasta trebuie adaugata la final, nu in timpul fierberii si nici inainte.

Amesteca si lasa totul la foc mediu timp de 3-4 minute. Atunci cand cafeaua se umfla, ia ibricul de pe foc, aduna caimacul format deasupra cu o lingurita si pune-l in ceasca. Apoi, mai lasa cafeaua pe foc timp de 30 de secunde. Poti apoi sa torni cafeaua in ceasca.

2. Espresso clasic

Sunt convinsa ca exista printre voi o multime de iubitori de espresso clasic. Pentru aceasta reteta, ai nevoie de un astfel de espressor de calitate. Chiar daca un astfel de aparat este o investitie, gustul deosebit al cafelei preparate la espressor este unul fantastic. Cu alte cuvinte, merita din plin sa ai si tu in casa un astfel de espressor de cafea!


Reteta pentru prepararea unui espresso clasic: Pune apa in rezervorul espressorului si lasa aparatul la incalzit. Pune si cestile deasupra pentru ca acestea sa fie calde.

Alege un espressor ce foloseste cafea proaspat macinata, nu capsule, pentru a avea parte de un gust autentic de cafea.

Un espresso simplu inseamna 7 grame de cafea, iar un espresso dublu inseamna 14 grame de cafea. Este foarte importanta dozarea!


La fel ca si in cazul cafelei la ibric, foloseste cafea proaspat macinata!

3. Piccolo Latte

Pentru iubitorii de cafea cu lapte am pregatit o reteta de Piccolo Latte. Ne putem rasfata ocazional si cu o cafea cu lapte, dulce si gustoasa.

Reteta pentru prepararea unui Piccolo Latte: Prepara un espresso ca in reteta de la numarul 2, apoi adauga cafeaua intr-un pahar de sticla. Fierbe 250 ml de lapte la foc mic si foloseste un espressor pentru a face laptele spuma. Adauga spuma de lapte peste cafea.

Deasupra, poti pune si scortisoara, cacao sau ciocolata rasa.

4. Dirty Chai Latte

Dirty Chai Latte este o combinatie fantastica de espresso si ceai aromat.

Reteta pentru prepararea unui Dirty Chai Latte: Prepara un espresso scurt. Apoi, pregateste si putina spuma de lapte folosind reteta de mai sus. Intr-un final, prepara si o infuzie din plante. De preferat, se prepara masala chai, adica ceai indian.

Proportiile sunt in functie de preferintele tale. De obicei, cantitatea de cafea este mai mica decat aceea de ceai.

Poti consuma Dirty Chai Latte cald sau rece.

5. Espresso Romano – Retete diferite de cafea

Espresso romano este o cafea preparata cu un espresso lung sau scurt si cu o lingurita de zahar, aceasta cafea fiind servita cu o felie de lamaie alaturi.

Reteta este pe cat de simpla, pe atat de unica si gustoasa.

Tu ce cafea preferi?

 

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI