Inconjoara-ti gospodaria cu un arbore ornamental absolut superb: tuia

Inconjoara-ti gospodaria cu un arbore ornamental absolut superb: tuia

Un arbore ornamental care poate sa iti delimiteze gospodaria intr-un mod spectaculos este tuia. Inconjoara curtea cu verdeata si bucura-te de acest spectaculos arbore ce iti face curtea mai frumoasa.


Cand se planteaza tuia?

Plantarea acestui arbore se face in functie de cum il ai sau cum alegi sa il achizitionezi. Daca alegi tuia in ghiveci, o planta crescuta si dezvoltata, cu radacina vie sau daca alegi tuia in baloti de pamant, acestia se planteaza diferit.

Tuia in balot de pamant a fost crescut intr-o pepiniera si se planteaza primavara sau imediat dupa ce a trecut vara.

Tuia in ghiveci, daca este crescut direct in ghiveci si nu pozitionat acolo cu balot de pamant, se planteaza oricand in timpul anului. Cu toate acestea, ai grija sa eviti perioadele in care pamantul este inghetat.


Daca tuia este foarte micu si il plantezi vara, ai grija sa ai un sistem de udare sau sa te ocupi chiar tu de udarea lui zilnica.

La ce distanta se planteaza tuia?

In primul rand, tuia are nevoie de suficient de mult spatiu pentru a creste. De aceea, aceasta planta se va pozitiona la distanta in functie de specia pe care o ai. Afla cat de mare va fi tuia atunci cand planta este adulta pentru a putea sa te orientezi atunci cand vine vorba de distanta de plantare.

Latimea medie pentru Tuia Smaragd este, de obicei, de 100-150 de centimetri. Tuia Smaragd este unul dintre cele mai populare tipuri de tuia.


De ce este important sa ai plante verzi in apartamentul sau casa ta

Tipuri de tuia

Tuia se gaseste in 3 specii diferite, specii care se impart si ele, la randul lor, in arbori ornamentali de tip lumanare, glob, sfera, dar si tuia de marimi mari, numit tuia gigantica.

Despre gardul viu – Modalitati simple de a creste un decor verde

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI