Organizare in camara – Super idei pentru a iti eficientiza munca
Chiar daca nu ai o intreaga incapere pentru a fi transformata in propria camara, poti sa depozitezi alimentele si intr-un dulap mai mare intr-un mod eficient. Ai nevoie doar sa fii organizat!
O camara mare este binevenita si utila atunci cand vrei sa faci bulion propriu, sa pui muraturi asortate, varza la murat, sa faci zacusca, dar si gem si dulceata. Cu toate acestea, atunci cand nu ai spatiul necesar, te poti desfasura si intr-un dulap mai mare.
Organizarea in camara
Este important ca, in primul rand, sa faci curatenie printre alimente. Arunca tot ceea ce este vechi si organizeaza alimentele pe categorii. Pune ingredientele folosite pentru dulciuri intr-un loc, iar pe cele folosite pentru mancaruri in alt loc. Poti folosi cutii de depozitare pentru a organiza toate aceste ingrediente.
Daca ai multe ingrediente pentru mancaruri, acestea pot fi organizate pe categorii. Opteaza pentru cutii transparente in care sa pui ingredientele pentru mancare mexicana, apoi cele pentru mancare chinezeasca, etc.
Rafturi dedicate oalelor si tigailor
Instrumentele pe care le folosesti mai rar cand gatesti, oalele si tigaile mari pot fi depozitate si ele in camara. Foloseste suporturi pentru vase cu ajutorul carora sa aranjezi, pe verticala, tavile, tigaile si capacele. In acest fel vor fi mult mai vizibile si iti va fi usor sa iei ceva atunci cand ai nevoie, fara sa darami toate celelalte lucruri de langa.
Acest truc este perfect atat pentru tigai, dar si pentru tavile tale. Vor fi organizate mult mai rapid si eficient. De asemenea, poti avea un suport pentru vase separat si pentru toate capacele tale.
Inspira-te si din galeria foto de mai jos pentru a iti organiza eficient camara cu ustensile si alimente.
Organizarea bucatariei, un pas important catre o gospodarie amenajata eficient
sursa foto: Pinterest