Ce poți să faci dacă florile de trandafir se usucă. Metodele simple ale grădinarilor

Vara este sezonul trandafirilor, cu toate acestea, se întâmplă ca florile să se usuce rapid în zilele prea caniculare. Dacă florile de trandafir sunt arse de soare, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a identifica și remedia problema. Iată ce poți să faci dacă florile de trandafir se usucă vara!


Ce poți să faci dacă florile de trandafir se usucă

Canicula care s-a instalat la noi în țară afectează grav florile de trandafir cu petale delicate. Acestea încep să se usuce, iar tufele de trandafir își pierd strălucirea. Cu toate acestea, există câteva remedii care vă pot ajuta să le mențineți frumoase mai mult timp.

De ce au nevoie:

  • temperaturi până la 26°С vara, și între 10°С și 16°С iarna;
  • umiditate medie – aproximativ 50%;
  • semiumbră, și o cantitate mai mică de lumină solară directă, mai ales dimineața;
  • udarea numai la nevoie, în cazul în care solul s-a uscat la o adâncime de 2 cm;
  • pământ neapărat moale, bine respirabil, cu un conținut suficient de humus, turbă și nisip;
  • un spațiu lipsit de curenți de aer rece.

Nu îi plantați în soare

Preferă doar clima temperată! Verile caniculare nu sunt deloc pe placul trandafirilor. Asigură-te că îi plantezi sub pomi fructiferi, la umbra unui gard sau un loc unde este soare doar dimineața devreme. Dacă sunt plantați în plin soare toată ziua, când vin temperaturile ridicate, florile de trandafir se usucă extrem de rapid. Dacă trandafirii sunt plantați direct la soare, tufele vor fi arse de soarele arid. Iată cum îi puteți întreține pe timpul verii:

  • sapă des pământul din jurul tufelor, să fie bine afânat, și adaugă compost, mai ales dacă în grădina ta este un sol mai sărac; trandafirii cresc rezistenți cu un sol bogat și bine drenat;
  • udă trandafirii doar seara, pe timp de vară, când se răcorește aerul;
  • udă doar la rădăcină cu apă călduță;
  • pulverizează un amestec de apă cu bicarbonat deasupra tufelor, de la o distanță de 25 – 30 de centimetri; pentru acest amestec folosește o linguriță de bicarbonat la un litru de apă și folosește amestecul tot seara târziu, după ce a trecut căldura de peste zi, la fiecare două zile.

O altă soluție pe care o puteți face este să hrăniți trandafirii în mod natural cu o soluție făcută din 1 litru de apă, 5 grame de drojdie, 1 lingură de zahăr brun și 1 lingură de zeamă de lămâie. Păstrează proporțiile de mai sus, dacă faci o soluție cu o cantitate mult mai mare de apă.


Protejează-i și de dăunători

Afidele, acarienii și alți dăunători pot afecta trandafirii. Folosește un insecticid natural sau chimic pentru a-i controla. Mucegaiul, rugina și alte boli fungice pot provoca uscarea florilor. Aplică un fungicid adecvat și asigură o bună circulație a aerului în jurul plantelor.

Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI