Un sat din România are doar un singur locuitor. În urmă cu 40 de ani, așezarea era una dintre cele mai frumoase din țară VIDEO

Mulți tineri au ales să plece din mediul rural către în orașele mari în căutarea unei vieți mai bune. Drept urmare, unele localități din România au rămas pustii. Într-un sat din țară mai locuiește doar un singur bărbat, pe nume Vasile Utan. Satul se află la granița dintre județele Hunedoara și Alba și a fost cumpărat de un afacerist cu 80.000 de euro!


Un sat din România are doar un singur locuitor

Satul Roșia din România, aflat la granița dintre județele Hunedoara și Alba, mai are doar un singur locuitor și 12 case părăsite. Satul a fost abandonat în urmă cu mai bine de patru decenii, odată cu dezvoltarea industrială din orașul Orăștie, scrie Gândul.ro. 

Satul Roșia, abandonat de 40 de ani

Cel care nu a vrut să plece din locul natal este un bărbat în vârstă de 77 de ani, Vasile Utan. Trăiește într-o casă bătrânească, care nu are apă și energie electrică.

Pentru a reda frumusețea satului de altă dată, Emil Părău a achiziționat satul începând cu anul 2003. Are de gând să investească sume considerabile în renovarea casei părintești și în dezvoltarea unui proiect de turism eco în zonă. Speră ca la un moment dat, zona să fie din nou locuită!


Sursa foto: capturi video

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI