Salina Turda intră în renovări. Va avea cinci lifturi panoramice și un râu artificial

Salina Turda intră într-o nouă etapă de modernizare și renovare, cu scopul de a-și îmbunătăți infrastructura și de a atrage mai mulți turiști. Una dintre cele mai mari atracții turistice din România și din Europa, salina este renumită pentru galeriile sale spectaculoase și pentru faptul că oferă o experiență unică subterană. Salina Turda intră în renovări și va avea cinci lifturi panoramice și un râu artificial!


Salina Turda intră în renovări

Autoritățile locale anunță extinderea Salinei Turda. Astfel, Mina Iosif devine realitate. Noua mina va avea 10.000 de metri pătrați, fiind amenajate cinci lifturi panoramice, un râu artificial, dar și mai multe alei suspendate, care îi vor fascina pe turiști.

La începutul lunii septembrie, Cristian Matei, primarul municipiului Turda anunța că proiectul de amenajare al Minei Iosif a trecut cu succes de faza de evaluare tehnică și financiară și se pregătește pentru etapa de precontractare.

Va avea cinci lifturi panoramice și un râu artificial

„Extinderea Salinei Turda va dezvălui noi perspective subterane, incluzând ascensoare panoramice performante, noi trasee turistice și facilități moderne balneare și nu numai”, transmitea Primăria Turda.


Mina Iosif, cunoscută drept și Sala Ecourilor, a fost principala sursă de sare din zonă timp de 150 de ani.

„Momentan se poate vizita doar de la nivelul balconului. Mina Iosif este o mină în formă de clopot, a fost exploatată în anul 1740 și are o adâncime totală de 115 metri”, a spus Mădălina Craiu, ghid la Salina Turda, pentru Digi 24.

Lucrările de extindere vor dura doi ani, spun autoritățile locale.


„Se va întinde pe circa 10 mii metri pătrați, estimările de finanțare sunt undeva la 25,5 milioane de euro. Noua salină, în mod practic, va duce la o dublare a numărului de vizitatori, ajungând undeva, după estimarile noastre, la 1,2 milioane – 1,5 milioane de turiști anual”, a mai declarat Cristian Matei, primarul orașului Turda.

Sursa foto: Primăria Turda

Foto: ziardecluj.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI