Florile pe care trebuie să le plantezi în grădină în luna septembrie

Toamna poate părea un anotimp mai puțin prietenos pentru plante din cauza scăderii temperaturilor și a zilelor mai scurte. Totuși, există o mulțime de arbuști și flori perene care prosperă în acest sezon, aducând culoare și vitalitate grădinii tale. Iată câteva idei de plante pe care le poți alege pentru a-ți păstra grădina colorată chiar și în lunile de toamnă. Ce flori poți planta la început de toamnă?


Florile pe care trebuie să le plantezi în grădină în luna septembrie

Calendaristic, suntem în plin sezon de toamnă! Chiar și așa, există zeci de alte plante cu flori aspectuoase care îți pot umple de culoare grădina sau balconul, în sezonul rece. Unele vor înflori doar toamna, în timp ce altele vor continua non-stop până la primul îngheț.

Multe dintre florile de toamnă pot fi plantate și în ghivece, așa că te vei putea bucura de frumusețea acestora și dacă locuiești la bloc. Iată câteva flori pe care trebuie să le plantezi în grădină în luna septembrie!

Crizantema

Crizantema este poate cea mai cunoscută floare de toamnă, cu o paletă largă de culori: galben, alb, roz, mov, roșu. Aceste spectaculoase flori, care se găsesc în zeci de specii și culori, încep să înflorească la sfârșitul lunii august și rezistă până în octombrie, chiar și după prima brumă.


Violete

Violetele, la fel ca panseluțele, sunt printre cele mai tolerante la îngheț și mai colorate dintre plantele anuale din sezonul rece. Ele vin într-o gamă largă de combinații de culori izbitoare și sunt mai mici și mai delicate decât panseluțele.

Anemone

Anemonele japoneze sunt într-adevăr flori delicate și fermecătoare, care aduc un strop de prospețime în grădină la începutul toamnei.

Culorile lor vibrante, de la alb și roz pal la nuanțe mai intense de roz sau violet, le fac perfecte pentru a da viață grădinii într-un sezon în care multe alte plante își pierd deja din strălucire. Înflorirea lor care se extinde din septembrie până la începutul lui noiembrie.


Brândușa de toamnă

Brândușa e cunoscută ca floarea care înflorește primăvara, dar există și o specie de brândușă de toamnă, care înflorește abia la începutul sezonului rece. Brândușa de toamnă crește cel mai bine în umbră parțială, iar puțină umezeală este binevenită. Crește până la o înălțime de doar câțiva centimetri și face un covor spectaculos sub copaci sau de-a lungul aleilor.

Splinuța

Splinuța este una dintre ultimele plante care înfloresc toamna. Unele încep să înflorească la final de august, pe când altele în octombrie. Există mai mult de o sută de specii în familia solidago. Plantele pot ajunge până la înălțimea de 1,5 metri.

Sursa foto: bricodepot.ro/ lovedeco.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI