Nu mai arunca cojile de portocale. Idei geniale pentru a le refolosi în casă: sunt de mare ajutor pentru oricine

Dacă până acum curățai portocalele și aruncai rapid cojile, trebuie să știi că această parte pe care o credeai inutilă poate fi reutilizată. În acest material, vă prezentăm câteva idei geniale pentru a le refolosi în casă. Cojile de citrice sunt de mare ajutor pentru oricine și nu vei mai folosi produse din comerț!


Nu mai arunca cojile de portocale

Citricile au un gust grozav și sunt bogate în vitamina C. Dar dacă le arunci cojile de fiecare dată când le consumi, aflați că pierdeți anumite beneficii ale acestor fructe delicioase. Dacă nu știați, cojile de portocale sau alte citrice au multe întrebuințări în gospodărie. Așadar, ar trebui să luați în considerare următoarele utilizări uluitoare ale cojilor de citrice. Vă vor ușura munca în gospodărie!

Repelent pentru insecte

Uleiurile esențiale din coaja de citrice sunt eficiente împotriva țânțarilor și altor insecte. Pune coji în locurile unde apar insectele sau freacă ușor pielea cu o coajă de portocală pentru protecție temporară.

Curățarea obiectelor din bucătărie

Uleiurile naturale din coaja de portocală sunt excelente pentru îndepărtarea grăsimii. Freacă suprafețele din inox, oale sau tigăi cu o coajă de portocală pentru a le curăța și a le reda strălucirea. De asemenea, poți folosi coaja pentru a îndepărta grăsimea și alte impurități de pe chiuvetă și aragaz.


Lustruiește mobila

Știai că uleiul de portocale este un ingredient în multe produse de curățare a mobilei? De asemenea, poți folosi partea albă a unei coji de citrice pentru a curăța și a da strălucire mobilierului din lemn.

Exfoliant natural pentru piele

Amestecă cojile de portocală mărunțite cu zahăr și ulei de cocos sau măsline pentru a crea un scrub exfoliant. Acesta va îndepărta celulele moarte și va lăsa pielea catifelată.

Odorizant pentru cameră

Pune cojile de citrice într-un vas cu apă pe care îl lași să fiarbă la foc mic. Adaugă scorțișoară sau cuișoare pentru un miros plăcut și natural. Vaporii vor răspândi în toată casa un parfum proaspăt.


Îngrășământ natural pentru plante

Cojile de citrice pot fi uscate și mărunțite, apoi folosite în compost sau direct în solul din ghivece. Acestea adaugă nutrienți importanți și îmbunătățesc structura solului.

Balsam de păr natural

Fierbe cojile de portocale și folosește apa rezultată pe post de balsam de păr. Aceasta va conferi strălucire și prospețime părului.

Sursa foto: freepik


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI