Cum alegem cel mai delicios pepene rosu de pe piata
De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai pofta de pepene rosu si atunci cand ajungeai acasa sa constati ca acesta nu este copt? Cu totii iubim un pepene bun si delicios, mai ales in zilele calduroase. Acest fruct este perfect pentru o gustare delicioasa dintre mese, dar cateodata si pentru a inlocui o masa intreaga.
Dar ce facem atunci cand suntem pusi in situatia de a alege un pepene? Vanzatorul nu este obligat sa ne faca un „dop”, iar noi nu stim ce pepene sa alegem. De aceea am decis ca trebuie sa va spunem si voua care sunt secretele pentru a alege un pepene delicios.
O sa puteti alege cel mai bun pepene fara sa il taiati, doar uitandu-va la cateva aspecte simple, pe care pana acum nu le-ati fi observat.
Partea pe care pepenele a stat pe pamanat
Partea aceea galbena, exact ca in poza de mai jos, este partea pe care pepenele a stat atunci cand a crescut. Daca este copt, acea parte trebuie sa arate ca poza din dreapta. Pentru cei care doresc un pepene mai putin copt, alegeti unul care seamana cu poza din stanga. Simplu, nu-i asa?
Pepene dulce
Cautati un pepene dulce? El ar trebui sa arate exact ca in poza de mai jos, cu acele „crapaturi” care arata inestetic. Cu toate acestea, ele iti arata ca pepenele este unul extrem de dulce si de delicios.
Forma pepenelui este foarte importanta!
Majoritatea oamenilor nu stiu faptul ca agricultorii diferentiaza pepenele dupa forma acestuia. Pepenele cu forma celui din stanga este zemos, iar pepenele din dreapta este dulce. Voi pe care il alegeti?
Atentie la coada!
Daca puteti observa coada, o coada verde o sa va arate faptul ca pepenele nu este copt. Coada uscata va spune: „Pepenele este delicios, puteti sa il cumparati si sa il savurati cu cea mai mare placere!”