Cum poti sa scazi factura de la incalzire in perioada aceasta
Iarna este o perioada in care lasam caldura pornita aproape tot timpul. Desigur, valoarea facturilor creste, iar fiecare dintre noi si-ar dori sa gaseasca solutii pentru ca valoarea lor sa fie cat mai mica.
Noi am adunat cateva trucuri si solutii practice ce va vor ajuta sa scadeti valoarea facturii de incalzire in aceasta perioada si sa economisiti banii. Cum?
1. Aerisiti mai des!
Atunci cand aerisiti o camera, deschideti usile si geamurile larg pentru ca aerul sa intre rapid in casa. Astfel, pierderile de caldura vor fi mai mici, iar camera se va incalzi mult mai repede. Pare a fi un truc banal, insa este folositor si util. Incearca si tu!
2. Izolati conductele de agent termic
Acest truc se potriveste pentru persoanele care locuiesc la curte. Ce trebuie sa faceti? Daca aveti conducte de agent termic care trec prin hol, subsol, prin garaj, prin magazie sau prin alte spatii neincalzite, aveti grija sa izolati aceste conducte. Astfel, va veti asigura ca se va pierde mai putina caldura, iar facturile vor scadea cu pana la 25%.
3. Seteaza temperatura corecta a apei!
Atunci cand ai nevoie de apa calda, se intampla sa o incalzesti mult prea tare si apoi te gandesti ca o poti combina cu apa rece. Aceasta este o greseala des intalnita deoarece factura de la incalzire o sa creasca! Seteaza din centrala termica o temperatura mai scazuta a apei, astfel incat sa nu fie necesar sa folosesti si apa rece.
Sfat de la specialisti: Asigura-te ca folosesti si tu astfel de schimbatoare de caldura centrale termice. Aceste piese sunt esentiale deoarece au rol de transfer termic. Cum functioneaza un astfel de schimbator de caldura? Ei bine, prin arderea combustibilului se degaja energia termica si astfel se incalzeste schimbatorul de caldura prin care circula apa cu rol de agent termic.
Cu o astfel de vana cu 3 cai ariston veti putea sa mentineti temperatura constanta a apei.
4. Asigurati-va ca radiatoarele si caloriferele nu sunt acoperite
Fie ca este vorba de o perdea, de o comoda, de o canapea sau de orice alta piesa de mobilier, caloriferele si radiatoarele nu trebuie sa fie acoperite. De ce? Piesele de mobilier, dar si perdelele retin caldura si ingreuneaza schimbul de caldura dintre calorifer si aerul din casa.
5. Aerisiti caloriferele!
Nu trebuie decat sa scoateti aerul din calorifere, dar aveti nevoie si de un recipient pe care sa il puneti sub calorifer pentru apa care va curge. Puteti apela la ajutorul unui specialist care sa va arate cum se face, apoi va sfatuim sa aerisiti caloriferele cat mai des.
6. Opreste caldura cand pleci de acasa
Fie ca pleci la birou sau chiar intr-o vacanta scurta, ai grija sa opresti caldura. Aeriseste bine inainte sa pleci, apoi inchide geamurile pentru a gasi o temperatura decenta atunci cand te intorci.
Daca stai la apartament, avantajul este ca peretii tai vor fi incalziti de peretii apartamentelor de sus si de jos.
sursa foto: leslieheatingandcooling.com