Importanta purificatoarelor de aer pentru familia ta
Uneori avem impresia ca aerul poluat exista doar pe strada, insa adevarul este ca acesti factori poluanti si distrugatori se afla chiar si in casele noastre. Daca locuiesti in zona unui santier sau chiar langa un drum circulat, sansele ca aerul din locuinta ta sa nu fie calitativ sunt cu atat mai mari.
Daca locuinta ta este expusa poluarii, aerul nociv va intra extrem de usor in casa ta. Acela este aerul pe care tu si familia ta il respirati.
Aerul din casa insa, poate fi si el poluat: daca exista persoane fumatoare in casa, daca exista umezeala sau mult praf acumulat de covoare, saltele, ursuleti de plus sau carti asezate pe raft.
Ce poti face pentru a nu respira aer poluat?
1. Curata periodic aerul conditionat.
2. Ai grija sa ai in casa plante care curata aerul.
3. Foloseste un purificator de aer.
4. Atunci cand gatesti, foloseste hota.
Cum mai poti curata aerul din casa? Folosind purificatoare de aer, dezumidificatoare, dar si umidificatoare. Despre fiecare in parte, povestim aici.
Despre purificatoarele de aer
Purificatoarele de aer moderne au filtre HEPA. Acest lucru inseamna ele pot sa retina chiar si cele mai mici particule nocive si astfel vor fi eliminati alergenii din locuinta. Aceste purificatoare de aer sunt recomandate in orice casa, sunt realizate in functie de dimensiunea locuintei si sunt potrivite mai ales pentru persoanele care sunt predispuse la alergii.
Purificatoarele de aer te ajuta sa traiesti mai sanatos si sa imbunatatesti substantial calitatea aerului dintr-o incapere. Stim cu totii cat este de important acest lucru in zilele noastre, mai ales pentru persoanele care locuiesc in mediul urban.
Despre dezumidificatoarele de aer
Aerul poate fi curatat intr-o locuinta folosind un dezumidificator care regleaza umiditatea in exces din camera. De asemenea, dezumidificatorul indeparteaza sporii de mucegai, scamele si firele de par lasate de animale, dar si praful. Partea buna este ca aceste dezumidificatoare pot fi instalate chiar si in debara sau in spatii unde nu exista o buna ventilatie a aerului.
Un dezumidificator casnic:
- readuce umiditatea din aer in parametrii normali;
- ajuta la uscarea tencuielilor si a peretilor, atunci cand este cazul;
- ajuta la uscarea obiectelor de mobilier din incapere, evitand deteriorarea acestora.
Despre umidificatoarele de aer
Pentru a curata aerul din casa, mai poti folosi si un astfel de umidificator de aer. Recomandat mai ales pentru camerele bebelusilor, umidificatorul nu lasa aerul uscat din locuinta sa iti afecteze calitatea somnului sau sanatatea.
Aerul uscat poate duce la afectiuni grave, precum astmul. Ai grija de sanatatea ta si a familiei tale si foloseste astfel de umidificatoare pentru un aer mai curat, mai sanatos si pentru o locuinta curata!
sursa foto: Pinterest