Curatarea unei centrale termice – De ce este important acest pas
Centrala termica este acel echipament care ne ajuta sa mentinem locuinta incalzita pe timp de iarna, dar care ne ofera si apa calda menajera. O centrala termica ne poate scuti de multe probleme, mai ales in zonele in care nu exista apa calda menajera.
Desi este un echipament necesar in orice casa, o centrala termica nu este deloc ieftina si trebuie intretinuta si curatata pentru ca ea sa fie functionala pe o perioada mare de timp.
Daca iti doresti ca centrala termica sa fie mentinuta la eficienta sa maxima, trebuie sa ai grija sa o cureti regulat.
Cand se curata centrala termica?
Pentru a avea o centrala termica curata si ingrijita, care sa nu sufere defectiuni pe o perioada mare de timp, trebuie sa o cureti regulat. Ideal este ca centrala ta termica sa fie curatata atunci cand nu o folosesti.
In timpul verii, solicita ajutorul unei echipe de specialisti care sa te ajute sa cureti centrala pentru a o pregati de iarna.
De ce sa cureti centrala termica?
Depunerile de calcar nu se feresc de centrala ta termica, mai ales daca stii ca in zona in care locuiesti apa este dura. De aceea, este important ca aceasta centrala sa fie curatata atat in exterior, cat si in exterior.
Atunci cand cureti centrala, nu uita sa te ocupi si de calorifere si de curatarea acestora.
Cum se curata centrala?
Daca nu ai echipamentul necesar sau experienta, te sfatuim sa nu te apuci singur de curatarea centralei termice.
Pentru a curata depunerile de calcar, centrala termica are nevoie de o curatare chimica in profunzime. Aceasta curatare chimica se face cu ajutorul unor pompe cu rezervor de acid.
Rezervorul pompei se va umple cu un lichid special, pe baza de acid.
Dupa ce au fost golite de apa, schimbatorul principal si cel secundar vor fi scoase din instalatie. Cele doua furtunuri ale pompei vor fi conectate la fiecare orificiu al schimbatorului.
Lichidul de curatare folosit va circula din rezervorul pompei in schimbator si inapoi in rezervor.
Procesul de curatare poate sa dureze chiar si doua ore, insa vei stii ca aceasta curatare este gata atunci cand lichidul de curatare isi va schimba culoarea.
Aceste informatii te pot ajuta sa supraveghezi procesul de curatare realizat de catre o echipa de specialisti si sa le semnalizezi atunci cand apare vreo problema sau vreo defectiune.
sursa foto: Pixabay