Cum alegi corpurile de iluminat potrivite – Sfaturi utile

Cum alegi corpurile de iluminat potrivite – Sfaturi utile

Descopera ce fel de lumina sa alegi pentru incaperile din casa ta pentru a asigura confort si o atmosfera placuta, dar si cum sa alegi corpurile de iluminat in functie de incapere.


Fie ca vorbim de bucatarie, baie, dormitor, living room sau hol, toate incaperile au nevoie de lumina artificiala pentru a asigura aici vizibilitate pe timp de noapte. Bineinteles, lumina este necesara si pe timp de zi in incaperile in care nu exista ferestre.

Care sunt criteriile de care sa tii cont cand vine vorba de corpuri de iluminat, dar si cum sa ambientezi spatiul cu ajutorul acestora, afli din acest articol.

Corpurile de iluminat pentru spatiul de lucru

In spatiul de lucru ai nevoie de o lumina care sa te ajute sa fii eficient, o lumina care sa iti asigure eficienta sporita. Daca lucrezi de acasa, amenajeaza-ti un birou mare, birou pe care sa ai loc sa pui documentele, laptop-ul, dar si una dintre aceste veioze simple.


In spatiul de lucru ai nevoie atat de lumina din tavan, cat si de o lampa de birou care sa fie pozitionata pentru a avea o lumina aditionala.

Lumina din bucatarie

Chiar daca majoritatea oamenilor considera ca o lumina care sa acopere toata incaperea este suficienta, ai nevoie de mai mult. In bucatarie, opteaza pentru un corp de iluminat pe tavan sau pentru spoturi pozitionate pe intreaga suprafata.

Mai mult decat atat, aici ai nevoie si de corpuri de iluminat pozitionate deasupra chiuvetei, deasupra mesei de lucru sau a blatului de bucatarie, cat si de o bara LED pozitionata sub dulapurile tale superioare.


Lumina de care ai nevoie in living room

Lumina din living room poate fi lumina de pe tavan, loc unde poti pozitiona una dintre aceste lustre care sa imprastie lumina in intreaga incapere, dar si o lumina de accent. Fie ca vrei sa pui in evidenta biblioteca, semineul sau poate un tablou, este important sa alegi si o astfel de lumina de accent, pozitionata pe perete.

Lumina din baie

Exista foarte multe apartamente care nu au ferestre in baie sau in care exista o fereastra mica. Aceasta nu este suficienta pentru a lumina incaperea, asa ca avem nevoie de corpuri de iluminat in plus. Corpurile de iluminat trebuie sa fie pozitionate sus pentru ca lumina sa ofere claritatea de care ai nevoie.

Deasupra oglinzii din baie poti pozitiona inca un bec sau doua becuri LED pentru a avea mai multa lumina si precizie atunci cand te pregatesti pentru a pleca la serviciu.


Nu uita sa lasi optiunea de a aprinde lumina separat pentru a te putea bucura si de o lumina difuza atunci cand faci o baie lunga.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI