Ce trebuie sa stii despre plantarea, ingrijirea si cresterea dovlecilor
Cresterea dovlecilor nu este deloc grea! Placina, dovleac copt sau decorativ, toate acestea suna foarte bine. Este bogat in vitamine si minerale, dar contine si cantatitati mari de potasiu si vitamina A, doze necesare pentru organismul nostru.
Dovleacul, pe langa faptul ca este gustos, este si sanatos. Indicat atat in curele de slabire, cat si pentru ca el contine o multime de vitamine si minerale precum vitamina K, fosfor, fier cupru, magneziu, dovleacul nu este deloc greu de ingrijit.
Ingrijirea dovleacului
Dovleacul se planteaza in aproape orice sol, insa el prefera unul umed si fertil, acid sau neutru. In ceea ce priveste pH-ul, pH-ul solului trebuie sa fie intre 6.0 si 6.8. Daca nu stii care este pH-ul solului tau, poti achizitiona teste pentru verificarea pH-ului din magazinele de specialitate.
Perioada de semanat
Cultura de dovleac se obtine prin semanat. Perioada ideala pentru acest lucru este intre 15 aprilie – 10 mai si 10 iunie – 1 iulie pentru cultura de toamna.
Pe o cultura neprelucrata, dovleacul se seamana manual in cuib de cate 2-3 seminte. Aceste seminte se introduc aproximativ 2 cm in pamant, punand varful ascutit in jos.
Poti pune si dovleac in ghiveci. Pentru acest lucru, trebuie sa lasi semintele peste noapte in apa calda. Acestea se vor umfla si a doua zi vor fi perfecte pentru plantare. Ghiveciul se pune apoi pe pervaz, iar mugurii nu vor intarzia sa apara.
Dovleacul are nevoie de o temperatura de peste 20 de grade Celsius, dar nu mai mult de 25 de grade Celsius.
Nu uita de fertilizare pentru cresterea dovlecilor
Pentru a creste frumos si sanatos, dovleacul are nevoie de fertilizator. Opteaza pentru ingrasaminte organice lichide sau pentru azotat de amoniu.
Profita si tu de beneficiile pe care le au dovlecii si introdu-i in dieta ta zilnica. Vei avea parte de dovleci gustosi, ideali pentru a fi copti sau pentru a fi introdusi intr-o placinta gustoasa sau chiar in tort.
poze via: MyDesiredHome