Activitatile din gradina si livada in luna august

Activitatile din gradina si livada in luna august

Luna august este luna in care trebuie sa dam mai multa importanta lucrarilor din gradina noastra pentru a ne bucura de roade bogate.


Ce trebuie sa facem in aceasta luna?

In gradina de legume

Fasole: Daca ati plantat fasole in gradina, acum este momentul sa rupeti varful fasolelor odata ce acesta a ajuns la capatul aracului pentru a incuraja aparitia unor noi teci.

Pentru legumele precum ardei, castraveti si vinete folositi un fertilizator cu un continut ridicat de potasiu. Vei avea legume frumoase, gustoase si sanatoase!

Castraveti: Ai grija sa recoltezi castravetii inainte ca acestia sa devina prea mari. Daca ai prea multi castraveti, ii poti pune la murat pentru a avea delicii gustoase la toamna si la iarna.


Rosii: Rupeti varful de la rosii pentru ca puterea de crestere sa se concentreze asupra fructului. Verificati cu atentie toate rosiile pentru a nu exista vreo planta sau vreo leguma afectata de boala.

De asemenea, fertilizati cultura de tomate pentru a avea o recolta frumoasa si bogata. Inlaturati frunzele de la baza plantei pentru ca aerul sa circule mai bine si pentru a evita aparitia bolilor.

Patrunjel: Rariti patrunjelul la o distanta de aproximativ 25 de cm pentru ca el sa isi poata forma o radacina puternica, inainte ca sezonul rece sa apara.


Ceapa si usturoiul: Scoateti si uscati ceapa si usturoiul pe masura ce frunzele se ingalbenesc. Le poti depozita intr-un spatiu racoros si intunecat.

Mazarea: Recoltati atat mazarea, cat si fasolea pentru a evita spargerea tecilor.

Morcovii si sfecla rosie pot fi recoltate acum, daca au fost plantate in primavara sau mai pot fi lasate pentru a continua sa creasca.


Intr-o zi mai insorita, aduna semintele ierburilor precum: marar, chimen sau fenic si aseaza-le la soare pentru ca acestea sa se usuce.

In gradina cu flori

Crinii: Curatati crinii pentru a incuraja inflorirea lor spectaculoasa din anul urmator.

Ai grija la gandacul rosu al crinilor. Daca il vezi, acesta trebuie neaparat indepartat sau zdrobit. Verifica cu mare atentie si daca exista larve maronii sub frunzele acestor flori. Daca exista, indeparteaza-le!

Plante aromatice: Taiati plantele aromatice pentru a le mai recolta o data inainte de a sosi inghetul.

Dalii: Inlaturati frunzele uscate sau frunzele prea mari ale daliilor si crinilor pentru a preveni inclinarea si distrugerea plantelor.

Ingrijirea gazonului

In aceasta perioada, gazonul poate sa capete o nuanta maronie, insa nu trebuie sa iti faci grji. In functie de vremea existenta in anul respectiv, acest lucru este normal.

Daca vrei sa tai gazonul, nu il taia foarte scurt deoarece in aceasta perioada el creste mai greu.

Daca vrei sa plantezi gazon nou in aceasta toamna, trebuie sa pregatesti de acum terenul pentru a avea timp sa se aseze. Ierburile vor avea timp sa germineze si o sa poti curata terenul de acestea.

Nu uita sa indepartezi furnicile inainte de a tunde gazonul.

De asemenea, daca ai gard viu, in aceasta perioada il poti taia, inainte ca acesta sa se opreasca din crestere.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI