Apa, extrem de importanta atunci cand vine vorba de cresterea florilor

Apa, extrem de importanta atunci cand vine vorba de cresterea florilor

Discutam aici despre ce tip de apa este cel mai bun pentru florile tale, despre calitatea apei, dar si despre timpul de udare pentru a face cresterea florilor cat mai sanatoasa.


Necesarul de apa al plantelor floricole difera in functie de originea acestora, de marimea lor, de faza de crestere si inflorire, de nivelul celorlalti factori de mediu, dar si de modul de cultura.

Exista specii de plante ce sunt originare din regiunile umede si calde. Acestea solicita multa apa. Tuberoza, de exemplu, este una dintre aceste flori. Ele se recunosc dupa frunzisul bogat si intens colorat. Florile care provin din zonele secetoase se multumesc cu mai putina apa, cum este carciumareasa. Acestea au frunzele cu perisori, de cele mai multe ori, insa exista si exceptii.

Plantele care sunt originare din tinuturile periodic secetoase s-au adaptat acestei situatii. Ele intra in repaus sau isi incheie mai repede cresterea, inflorirea si fructificarea. Unele dintre aceste flori sunt: laleaua, narcisa, zambila, dar si crinul.


Florile, in general, au nevoie de apa multa in fazele lor de crestere si de formare a bobocilor. Cantitatea de apa se asigura proportional cu cresterea plantei. Frecventa udarii se stabileste in functie de nevoile plantei, dar si de caracteristicile solului. Nu in ultimul rand, acest lucru se stabileste si in functie de caldura.

Cum se aplica corect apa in functie de temperatura si tipul solului

Pe solurile grele, ce sunt mai lutoase, se uda mai rar, dar cu cantitati mai mari de apa. Pe solurile usoare, nisipoase, apa se va administra ceva mai des.

In perioadele in care temperaturile sunt mai scazute, adica primavara si toamna, solul se va uda mai rar si folosind cantitati mai mici de apa. Vara, cand lumina intensa si caldura maresc procesul de transpiratie, nevoia de apa va fi mult mai mare pentru florile tale. In general, este bine ca udarea sa se faca mai rar si consistent. In acest fel, vei pastra mai bine calitatile solului.


Cum sa uzi florile din ghiveci atunci cand pleci in concediu

Calitatea apei – Ce apa folosim pentru a incuraja cresterea florilor

Atunci cand vorbim de calitatea apei, apa de ploaie este cea mai buna. De asemenea, si apa din bazinele de acumulare are un continut mai redus in saruri si o temperatura apropiata mediului in care traiesc plantele.

De ce sa nu folosim apa rece cand vine vorba de udarea florilor

Apa rece provoaca destul de multe neajunsuri plantelor. Vorbim aici de diminuarea cresterii, de intarzierea infloririi, caderea bobocilor, dar si de putrezirea radacinilor. Stradania de a procura sau construi un rezervor pentru apa va fi rasplatita de catre plante.

Timpul de udare – Sfaturi si trucuri importante

Timpul de udare se apreciaza in functie de sezon, dar si de caldura. Cel mai bine este uzi florile dimineata si seara si sa eviti orele pranzului vara. Florile udate in timpul pranzului, vara, cand este canicula pot sa prezinte arsuri pe frunze si flori.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI