Caramida, un material folosit in constructii dar si la decorarea gradinii

0
4221

Caramida, un material folosit in constructii dar si la decorarea gradinii

Caramida este un material folosit cel mai adesea in constructii. Insa il putem folosi si la realizarea unor decoruri minunate in gradina. Urmarim asadar un subiect despre proiecte creative de sezon. Dar mai inainte de a parcurge articolul de astazi sa aflam din ce este compus un astfel de produs.


Caramida compozitie

Ca si material de constructii, caramida este un produs obtinut dintr-un amestec de argila, nisip si apa, uscat la soare sau ars in cuptoare speciale. Caramizile mai pot fi fabricate si din zgura sau beton. Produsul finit poate imbraca mai multe forme, cea mai cunoscuta dintre ele fiind cea paralelipipedica. Aceasta ar fi pe scurt definitia caramizii.

caramida

Idei de a construi spatii destinate florilor

Nu exista casa la tara fara o curte plina de flori. De la inceputul anotimpului calduros si pana toamna tarziu, ele sunt cele care ne incanta prin multitudinea de forme si culori. Priviti in imaginile de mai jos cele mai frumoase idei de a amenaja spatiile cu flori.

caramida caramida caramida

Jardiniere din caramida – Idei de amenajari

Daca ar fi sa spunem ce decoruri putem realiza in curte din caramizi, cu siguranta ne vom duce cu gandul  la jardinierele pentru flori. Sunt constructii simple, ma putin spectaculoase din punct de vedere estetic, dar pot scoate in evidenta anumite portiuni precum marginea rondurilor cu flori sau marginea terasei exterioare. Iata!


Refolosim caramizile intr-un mod creativ

Categoric dupa constructia unei case raman o multime de materiale de constructii, printre care si caramizile. Iata in imaginile de mai jos in ce fel mai pot fi refolosite.  

Nu incheiem fara a va invita sa urmariti si idei de amenajari realizate din boltari cu gauri, un alt material folosit in constructii dar ideal pentru a crea decoruri minunate in curte.

sursa foto