5 Plante de interior care purifică aerul și înfrumusețează orice cameră

5 Plante de interior care purifică aerul și înfrumusețează orice cameră

Plantele de interior nu sunt doar elemente decorative care adaugă frumusețe și un strop de natură oricărui spațiu, ci sunt și adevărate filtre naturale care pot purifica aerul din casă.


Multe plante sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a absorbi toxinele și de a elibera oxigen, îmbunătățind calitatea aerului pe care îl respirăm. Iată 5 plante de interior remarcabile care nu doar că purifică aerul, dar și înfrumusețează orice cameră.

1. Spathiphyllum (Crinul păcii)

Crinul păcii este recunoscut pentru frunzele sale largi, verzi și lucioase, și pentru florile sale albe, elegante care seamănă cu niște spade albe.

Potrivit studiilor NASA, Spathiphyllum poate absorbi amoniacul, benzenul, formaldehida și alte toxine din aer, făcându-l ideal pentru medii interioare cum ar fi birourile sau locuințele.


Această plantă preferă lumina indirectă și necesită o udare constantă, fără a lăsa apa să stagneze în farfurioara de sub ghiveci.

2. Sansevieria (Limba soacrei)

Sansevieria este una dintre cele mai rezistente plante de interior, capabilă să supraviețuiască cu un minim de îngrijire.

Este cunoscută pentru capacitatea sa de a filtra aerul eliminând toxine precum formaldehida și nitrogenul din aer. De asemenea, eliberează oxigen pe timpul nopții, ceea ce o face ideală pentru dormitoare.


Sansevieria prosperă în condiții de lumină scăzută și necesită udări sporadice, fiind perfectă pentru grădinarii începători.

3. Epipremnum aureum (Pothos Auriu) – Iedera dracului

Pothosul (Iedera dracului) este o altă plantă de interior extrem de ușor de îngrijit, cunoscută pentru frunzele sale inimă-formate, vărgate.

Este eficientă în eliminarea compușilor organici volatili precum benzenul, formaldehida și monoxidul de carbon. Pothosul preferă lumină slabă până la moderată și necesită udare moderată, fiind ideal pentru colțurile mai puțin luminoase ale casei.


4. Dracaena – Plante de interior

Dracaena este o plantă tropicală spectaculoasă, cu frunze lungi, strălucitoare, care pot adăuga un dram de exotism oricărei camere.

Este recunoscută pentru abilitatea sa de a purifica aerul, eliminând substanțe chimice precum xilenul și tricloretilena. Dracaena crește bine în lumină moderată și necesită un sol bine drenat, evitând udarea excesivă pentru a preveni putrezirea rădăcinilor.

5. Aloe Vera

Aloe Vera nu doar că este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și pentru gelul său calmant, ci este și un eficient purificator de aer.

Planta ajută la eliminarea formaldehidei și a benzenului, care pot fi eliberate de vopsele și soluții de curățare chimice. Aloe Vera iubește lumina soarelui și necesită udări destul de rare, fiind ideală pentru ferestrele însorite.

Integrând aceste plante în decorul casei tale, vei beneficia nu numai de un spațiu mai verde și mai plăcut vizual, dar și de un mediu interior cu aer mai curat și mai sănătos.

Plantele de interior pot face minuni pentru starea ta de bine, purificând aerul și aducând o bucată din natură în confortul căminului tău.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI