Care sunt cele 4 accesorii pentru centrale termice pe care trebuie sa le ai

0
1869
centrala termica accesorii

Care sunt cele 4 accesorii pentru centrale termice pe care trebuie sa le ai

Atat pierderile din reteaua de distributie, dar si calitatea slaba pe care o ofera furnizorii de caldura fac din ce in ce mai multi oameni sa opteze pentru o centrala termica.


Inainte de a achizitiona o centrala termica, verifica puterea acesteia pentru ca intreaga gospodarie sa poata profita de apa calda si caldura.

Daca deja ai achizitionat o astfel de centrala termica, am facut o lista cu accesorii pe care trebuie sa le ai si tu pentru a folosi centrala pe o perioada cat mai mare de timp.

1. Filtru antimagnetita

Una dintre cele mai intalnite probleme este aparitia magnetitei in circuitul termic. Din acest motiv, centrala poate sa functioneze necorespunzator, chiar daca radiatoarele sunt noi.


Fara un filtru antimagnetita se va reduce randamentul sistemului de incalzire, robinetii se pot bloca, iar centrala nu va mai putea fi folosita in situatii de urgenta, insa pot aparea si probleme de functionare precum faptul ca centrala nu va mai putea produce apa calda.

Un filtru antimagnetita previne depunerea magnetitei in schimbatoarele de caldura, se monteaza foarte usor, nu consuma energie electrica si te ajuta sa economisesti pana la 6% energie prin faptul ca mentine instalatia curata.

2. Vane cu 3 cai

Vanele cu 3 cai sunt componente esentiale care ajuta centrala sa mentina o temperatura constanta pentru apa calda. Astfel de vane cu 3 cai sincronizeaza functionarea centralei termice cu sistemul de incalzire.


Cum functioneaza vana de amestec cu 3 cai? Vana motorizata este montata intre presostatul de presiune apa si sonda de temperatura. Cand se detecteaza debit de apa, vana cu 3 cai actioneaza si fluxul de fluid este deviat de la circuitul de incalzire al centralei termice (schimbatorul primar de caldura) catre circuitul secundar pentru prepararea apei calde menajere.

Acest accesoriu te ajuta sa mentii temperatura constanta pentru apa calda si este foarte util pentru o centrala termica.

3. Pompe de recirculare pentru centrale

Pompele de recirculare confera confort si economie prin circularea apei calde. Cu ajutorul unei astfel de pompe poate sa scada consumul de combustibil.


Astfel de pompe recirculare au preturi accesibile si sunt incadrate in categorii in functie de specificatiile tehnice.

4. Stabilizator de tensiune

Din cauza fluctuatiilor de tensiune, electronicele si electrocasnicele din casa se pot arde. Nu este deloc placut sentimentul sa ajungi acasa si sa observi ca televizorul, centrala termica sau alte electrocasnice s-au ars.

De aceea, stabilizatorul de tensiune poate sa ajute foarte mult. Sunt ieftine, comod de folosit si sigure pentru echipamentele din casa.

Stabilizatorul de tensiune este un echipament care are rolul de a corecta tensiunea de iesire. El creeaza un mic circuit electric, protejand astfel echipamentele conectate la el.

Alege un stabilizator de tensiune pentru centrala termica si astfel, vei proteja centrala de riscul defectiunii.

Este foarte neplacut ca iarna, in loc sa dea caldura, centrala sa fie stricata si sa trebuiasca sa fie reparata sau poate chiar inlocuita.

Stabilizatoarele sunt utile, te scapa de multe batai de cap si protejeaza echipamentul din casa!

Aceste accesorii sunt utile si te ajuta sa folosesti centrala termica pe o perioada mare de timp, fara probleme. Este mai bine sa previi, decat sa repari!