Cartofii – Beneficiile acestei legume iubite in intreaga lume
Cartofii sunt legume satioase, pline de substante nutritive, legume versatile ce pot fi gatite intr-o multime de modalitati diferite. Iubiti in intreaga lume, cartofii pot fi o sursa excelenta de vitamina C, potasiu, fibre si antioxidanti.
Gatiti in modalitati diferite, cartofii nu doar ca sunt o sursa de hrana sanatoasa si satioasa, insa ei au o varietate de beneficii asupra sanatatii noastre. Cartofii sunt dovediti a fi benefici pentru ca te ajuta sa reglezi nivelul de colesterol din sange.
Beneficii importante ale cartofilor, aceste legume gustoase
Culorile si varietatea soiurilor cartofilor nu este mare, insa este surprinzatoare. Putem sa gasim cartofi albi, dar si cartofi rosii si mov. Fiecare soi are beneficiile sale diferite, insa gustul este la fel de bun.
De ce sa consumi cartofi mov – Idei pentru retete si sfaturi utile
Fibre
Chiar daca continutul de fibre nu este mare, cartofii contin acea sursa de fibre de care avem nevoie zilnic, daca ii mancam regulat.
Proteine
Cartofii sunt o sursa destul de scazuta de proteina, mai ales daca ii comparam cu orezul sau cu porumbul.
Vitamine si minerale
Cartofii contin vitamine si minerale, fiind o sursa excelenta de vitamina C. Anumite vitamine se pierd in timpul gatitului, insa aceasta pierdere poate fi redusa daca alegem sa fierbem cartofii sau sa ii punem la copt cu tot cu coaja.
Morcovii: Beneficiile uimitoare ale legumelor pe care le cresti in propria curte
Contin potasiu, vitamina C, folat sau vitamina B9, dar si vitamina B6.
Beneficiile cartofilor asupra organismului sunt la nivelul inimii, dar si la nivelul greutatii corporale. Hipertensiunea poate fi tinuta sub control daca faci miscare zilnic si daca alegi sa ai o dieta sanatoasa ce contine si cartofi.
sursa foto: Pinterest