Cum poți amenaja creativ și eficient spațiul de la mansarda casei tale

Cum poți amenaja creativ și eficient spațiul de la mansarda casei tale

Cu puțină creativitate și planificare, poți să transformi spațiul de la mansarda casei într-o zonă funcțională, confortabilă și plină de personalitate.


Mansarda, adesea numită și etajul de sub acoperiș, este adesea considerată un loc misterios și subutilizat în multe case.

Planificare și proiectare

Primul pas în amenajarea mansardei este să faci o planificare detaliată. Măsoară spațiul și decide ce funcție ar trebui să aibă – dormitor suplimentar, birou, cameră de joacă sau chiar un loc de relaxare.

Gândește-te la cum poți să folosești forma și înălțimea acoperișului în avantajul tău.


Lumină naturală și ventilație

Mansardele pot fi întunecate și mai puțin aerisite decât alte încăperi. Ia în considerare opțiuni pentru a adăuga ferestre care vor aduce lumină naturală și vor permite o ventilație adecvată.

Alege culori luminoase

Culorile deschise și luminoase fac spațiul de la mansardă să pară mai mare și mai primitor. Folosește culori precum alb, crem sau nuanțe deschise de gri pentru pereți și tavan.

Mobilierul ales pentru spațiul de la mansarda casei

Datorită unghiurilor ciudate și a înălțimii variabile a acoperișului, mobilierul modular este adesea cea mai bună alegere pentru amenajarea mansardei.


Alege piese de mobilier care pot fi adaptate spațiului și au spațiu de depozitare integrat.

Depozitare inteligentă

Spațiul la mansardă poate să fie ideal pentru depozitare. Folosește colțurile sau spațiile sub înălțimea acoperișului pentru rafturi sau dulapuri. Acest lucru îți va ajuta să păstrezi ordinea și să economisești spațiu.

Împărțirea zonelor în mod eficient

Dacă spațiul de la mansardă este destul de mare, gândește-te la crearea unor zone bine definite. Poți să folosești pardoseala, perdele sau mobilierul pentru a delimita zonele pentru dormit, lucru sau relaxare.


Dormitoare amenajate în mansardă care te vor face să vrei să te muți acolo

Utilizarea unor piese de mobilier neconvenționale

Datorită formei neobișnuite a mansardei, poți să experimentezi cu piese de mobilier creative. De exemplu, poți să folosești o bibliotecă sau șemineu cu colțuri pentru a se potrivi perfect în unghiurile camerei.

Personalitate și decor

Adaugă elemente decorative și detalii care să reflecte personalitatea ta. Fotografii, tablouri sau obiecte de artă pot să aducă căldură în mansardă.

Soluții de iluminare inteligente

Iluminatul joacă un rol esențial în amenajarea mansardei. Poți să folosești lămpi de perete, lămpi de birou sau lămpi de podea pentru a adăuga lumină suplimentară în funcție de necesități.

Finalizare și finisaje

Asigură-te că mansarda este bine izolată și finisată corespunzător. Acoperă pereții și podeaua cu materiale de calitate pentru a crea un mediu confortabil.

Amenajarea unei mansarde poate să fie o provocare, dar cu puțină creativitate și planificare, poți să o transformi într-un spațiu eficient, confortabil și plin de personalitate.

Nu subestima potențialul acestui loc unic din casa ta, care poate deveni un refugiu sau un loc de joacă pentru întreaga familie.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI