Cât timp se mai coc roșiile după ce au fost culese

De regulă, roșiile se păstrează la temperatura camerei, după ce sunt cumpărate, pentru că ele continuă să se coacă. Când ar trebui depozitate, de fapt, la frigider și cât timp se mai coc roșiile după ce au fost culese? Nu știați asta până acum!


Cât timp se mai coc roșiile după ce au fost culese

După ce le-ați cumpărat sau cules din grădină, roșiile nu trebuie păstrate sub nicio formă la frigider, deoarece aerul rece întrerupe procesul de coacere al acestor legume delicioase. Acestea se păstrează mai bine la temperatura camerei sau într-o cămară ferită de razele solare, pentru a continua să se coacă. După ce au fost culese, roșiile se mai coc în jur de 3-4 zile.

Este important să le păstrezi într-un loc răcoros și bine ventilat pentru a evita mucegăirea sau deteriorarea. Dacă dorești să încetinești procesul lor de coacere, poți să le pui în frigider, însă acest lucru poate afecta textura și gustul lor.

Nu se bagă NICIODATĂ la frigider

Dacă pulpa lor este ușor moale și se apasă ușor cu degetele, atunci sunt bine coapte și bune de consum. Nu mai trebuie băgate la rece, pentru că se vor strica rapid.


Dacă vrei să se coacă mai repede după ce le-ai cules, pune un măr sau o banană în coșulețul în care le ții. Aceste fructe emană etilenă și pot grăbi coacerea roșiilor în mod natural.

Roșiile cherry: se vor coace în cel mult 3 zile.
Roșiile potrivit de mari: se pot coace în medie între 3 și 4 zile.
Roșiile din soiul Grasa de România sau Inimă de bou: se pot coace în decurs de o săptămână.

Metodele naturiste folosite de grădinarii cu experiență

  • rupe roşiile cu tot cu codiţă şi pune-le pe pervaz, pentru ca razele solare să ajungă la ele. Ai grijă ca toate codiţele să fie orientate în sus. Dacă le pui cu codiţa în jos, grăbeşti deteriorarea lor;
  • recoltează roşiile care sunt puţin mai moi. Bineînţeles, cu tot cu codiţe. Faţă de roşiile verzi şi tari, au mai multe şanse să se coacă;
  • pune roşiile într-o lădiţă, una lângă alta, apoi acoperă-le cu hârtie de ziar şi du-le într-o cameră uscată şi întunecată. Cam în 3-4 săptămâni se vor coace, dar oricum trebuie verificate o dată la câteva zile.

Sursa: freepik


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI