Ce nu au voie să planteze în grădină românii care stau la curte

Românii care stau la curte știu că plantele adaugă un plus de frumusețe și verdeață. Totuși, există anumite specii de flori care ar trebui evitate, deoarece pot deteriora rapid spațiul din gospodărie.


Plantele pot transforma curțile în oaze de frumusețe, dar unele specii pot aduce daune mari în gospodărie. Un exemplu sau troscotul japonez, care poate afecta grav casa, dacă este lăsat să crească necontrolat. Nici românii nu au voie să-l mai aibă în curte!

Ce nu au voie să planteze în grădină românii care stau la curte

Această plantă invazivă are rădăcini care pot atinge până la 7 metri, deteriorând asfaltul și fundația casei. În alte țări, autoritățile aplică amenzi pentru cei care nu se ocupă de această plantă la timp, iar în România, troscotul japonez reprezintă o problemă identică.

Troscotul japonez

Această plantă este prezentă în România, în special în zone din Transilvania, precum Sibiu, Brașov și Mureș. Este o plantă dificil de controlat și, dacă nu suntem pregătiți să îi facem față corespunzător, ar fi mai bine să evităm să o aducem în gospodărie.


Troscotul japonez dăunează grădinii

O grădină dominată de troscot japonez, o plantă invazivă care poate crește până la 3 metri înălțime, nu este doar inestetică, ci poate avea și repercusiuni financiare severe.

Troscotul japonez răsare în fiecare primăvară și când începe să iasă din sol, mii de terenuri devin rapid verzi, dar cu un cost semnificativ.

În Marea Britanie, prezența unei singure tulpini în curte poate reduce valoarea imobilului cu 5-15% și poate face ca multe bănci să refuze acordarea unui credit ipotecar. În cazuri extreme, planta poate face proprietățile complet lipsite de valoare.


Planta a evoluat într-unul dintre cele mai dure medii de pe Pământ, iar acum oamenii de știință încearcă cu disperare să găsească o modalitate de a o distruge, scrie BBC.com.

Plantă de coșmar pentru grădini

„Poate crește din nou, chiar dacă pare moartă”, spune Kevin Callaghan, directorul Japanese Knotweed Specialists, o companie cu sediul în Londra, dedicată eradicării acestei plante.

Troscotul japonez are capacitatea de a se hibridiza cu plantele înrudite
Planta are capacitatea de a se hibridiza cu plantele înrudite, inclusiv cu vița rusă (F. baldschuanica), o specie invazivă din Asia.


În zonele unde troscotul japonez a reușit să se înmulțească, s-au produs până la 150.000 de semințe anual per tulpină, majoritatea fiind viabile. Cercetătorii sunt îngrijorați de riscul ca această plantă să devină și mai problematică în viitor.

SURSA FOTO: Facebook -Managementul Speciilor Invazive din Romania/ freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI