An de an, milioane de oameni din toate colțurile lumii, inclusiv din România, celebrează sărbătoarea de Halloween. Este evenimentul pentru care se aleg cele mai spectaculoase costume și machiaje, dar și ziua în care se decorează casele cu obiecte înfricoșătoare. În plus, unele gospodine se întrec în preparate unice, delicioase și înspăimântătoare atunci când copii vin cu colindul. De aceea, pentru astăzi vă propunem o rețetă de plăcintă din dovleac, cu foi subțiri!
Cea mai simplă rețetă cu dovleac pentru Halloween – plăcinta cu foi subțiri
Fie că sărbătorești sau nu Halloween-ul, este sezonul dovleacului și merită să te bucuri din plin de gustul lui delicios și gustos. Așa că puteți prepara rapid o plăcintă cu foi subțiri, care va fi, cu siguranță, pe placul familiei. Acest desert se poate realiza fără prea mari bătăi de cap. De ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară, aflați mai jos!
Ingrediente:
- 1 dovleac plăcintar de 1,5 kg
- 100 g unt
- 150-200 g zahăr
- 1 pachet foi subțiri de plăcintă (400 g)
- 1 esență de rom
- 1 esență de vanilie
- zahăr pudră, pentru decor.
Mod de preparare:
Prima dată cureți dovleacul de coajă și de semințe și îl dai prin răzătoarea mare. Îl pui într-o cratiță antiaderentă, îl călești la foc mediu, până se înmoaie, apoi scurgi zeama și adaugi zahărul și esențele. Mai ții pe foc două minute, apoi lași la răcorit.
Topești untul, îl lași la răcorit și suprapui câte trei foi de plăcintă, unse între ele cu unt. Așezi un strat de umplutură, rulezi și sigilezi capetele. Procedezi la fel până termini ingredientele.
Așezi rulourile într-o tavă de aragaz unsă taptată și o dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C. Coci plăcinta aproximativ 35-40 de minute, până se rumenește. O lași la răcorit și o decorezi cu zahăr pudră.
Sursa foto: captură video Youtube