Cele mai bune plase de țânțari! Așa îți protejezi casa de insecte în perioada verii: cum le alegi

Știm cât de agasantă este prezența țânțarilor în casă, mai ales în anotimpul cald. Pe perioada verii, plasele de țânțari sunt cele mai căutate accesorii pentru ferestre. Acestea reprezintă cea mai eficientă metodă de protecție pentru a ține la distanță aceste insecte enervante. Dacă vreți să țineți ușile și ferestrele deschise fără teama că vor pătrunde insectele nedorite în casă, iată care sunt cele mai bune plase de țânțari!


Cum alegi cele mai bune plase de țânțari

Vara, plasele de țânțari sunt la mare căutare la magazinele de bricolaj din România, însă multe persoane nu știu cum să le aleagă pe cele mai bune. Montarea corectă și durabilă a plasei de țânțari pe termopan implică mai mulți pași esențiali, după cum urmează:

Începe prin a curăța temeinic rama din PVC a ferestrei. Folosește o soluție de curățare neabrazivă și o cârpă moale pentru a îndepărta praful, murdăria și grăsimea. Asigură-te că suprafața este complet uscată înainte de a trece la pasul următor.

Măsoară cu atenție dimensiunile ferestrei unde vei monta plasa de țânțari. Notează aceste măsurători și verifică de două ori pentru a evita orice eroare.


Folosește un marker lavabil pentru a marca pe rama PVC locurile unde vor fi fixate plasa și sistemul de prindere, adeziv sau șuruburi. Asigură-te că marcajele sunt precise pentru a evita alinierea greșită.

Câte tipuri de plase există pe piață

Plase pentru uși de terasă

Plasele pentru ușă de terasă cu magnet se închid automat după trecere, fiind ideale pentru familii cu copii sau animale de companie. Realizate din material rezistent, aceste plase au un sistem de închidere magnetică care asigură etanșeitatea și ușurința în utilizare.

Plase pe balamale

Sunt durabile și stabile, oferă o protecție solidă împotriva insectelor. Cadru dublu și profile transversale de susținere, ceea ce le face potrivite pentru deschideri repetate și expunere la intemperii.


Plase tip plisse

Se pliază lateral, permițând un acces rapid și facil pe terasă. Design compact și estetic, rezistente la vânt și condiții meteo variate.

Plase pentru uși de balcon

Plase cu magnet

Ușor de montat și utilizat, se închid automat după trecere. Fixare pe tâmplăria ușilor cu geam termopan, ideală pentru utilizarea zilnică.

Plase cu rolă

Flexibilitate în utilizare, permit strângerea plasei în anotimpul rece sau când se dorește mai multă lumină. Sistem de prindere tip rulou, care facilitează gestionarea spațiului și întreținerea ușoară.


Așa montezi corect plasa de țânțari

Pentru a monta plasele de țânțari în mod corect, alege între prinderea cu adeziv sau cu șuruburi.

  • Aplică adezivul conform instrucțiunilor producătorului pe zonele marcate anterior. Apasă ferm plasa de țânțari pe adeziv și menține-o în poziție până când adezivul se fixează
  • Dacă folosești șuruburi, fă găuri mici în punctele marcate, apoi fixează plasa cu șuruburile furnizate. Ai grijă să nu strângi prea tare pentru a evita deteriorarea ramei din PVC.

Este important ca după montare, să verifici dacă plasa este bine fixată și că nu există spații libere prin care ar putea trece insectele. Curăță orice urme de adeziv sau praf rezultate în urma procesului de montaj. Asigură-te că fereastra și plasa sunt curate și funcționale.

Sursa foto: Mathaus

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI