Metode uimitoare pentru maximizarea nutrienților din sol

Metode uimitoare pentru maximizarea nutrienților din sol

Maximizarea nutrienților din sol: După ce ai determinat care este tipul de sol pe care îl ai în grădină, îți dorești ca plantele să aibă cele mai bune condiții posibile și cel mai ușor mod de a le ajuta este prin intermediul solului.


Există mai multe metode de a maximiza nutrienții din sol, iar noi îți prezentăm câteva dintre ele.

Îngroparea materiei organice

Atât solurile grele, dar și cele ușoare au avantaje de pe urma materiei organice. Ea ajută la îmbunătățirea aerisirii unui sol greu, lutos și la reținerea umezelii într-un sol ușor, nisipos.

Nu trebuie adăugată prea multă materie organică, așa că în groapă prin săpare și observă efectele.


Îmbunătățirea drenajului și aerisirii

Pietrișul și prundișul pentru horticultură sunt extrem de utile în solul greu, ele ajutând la îmbunătățirea drenajului și aerisirii.

Pietrișul cumpărat în cantitate mare este mult mai ieftin decât cel din pungile prezentabile de la centrele de grădinărit, dar trebuie să procuri pietriș de horticultură.

Multe materiale asemănătoare folosite de constructori conțin săruri sau alte substanțe nedorite. Aceste substanțe pot dăuna serios plantelor și solului. Pentru a obține efectul dorit, trebuie să introduci pietrișul la o adâncime de cel puțin 30 cm.


Evită tastarea pământului umed

Când ai de lucrat un pământ greu, așteaptă întotdeauna până devine mai puțin umed. În acest fel, nu vei face rău prin compactarea structurii solului.

Dacă trebuie să lucrezi în condiții improprii, pune scânduri pe suprafața pământului. Este important să folosești o scândură veche pe un pământ lutos pentru a împiedica bătătorirea lui.

În acest fel, vei avea pe ce să pășești, iar greutatea corpului va fi distribuită pe o suprafață mai mare, reducând riscul de compactare.


Cum te bucuri de o grădină extrem de productivă, profitând de proprietățile solului

Cum pregatim solul din gradina pentru noi legume – Sfaturi utile de gradinarit

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI