Cu ce poți curăța spuma poliuretanică. Acestea sunt cele mai eficiente metode

Fiecare proces de renovare sau de construcție în case, fie el mic sau de amploare, implică automat și un proces de curățare după finalizarea lucrărilor. Cea mai mare bătaie de cap este la spuma poliuretanică. Deși este un produs util, asigurând izolarea fonică și termică de calitate, aceasta se îndepărtează destul de greu. În momentul aplicării, aceasta poate sări pe pervaz sau perete, dar și în alte locuri total nedorite. De aceea, astăzi vă arătăm cu ce poți curăța spuma poliuretanică!


Renovarea locuinței poate fi un proces destul de stresant! Un aspect problematic este îndepărtarea spumei poliuretanice, care se folosește frecvent la montarea ușilor și ferestrelor. Dacă spuma ajunge pe tocuri, pervazuri sau pereți, curățarea acesteia devine o provocare, mai ales când spuma s-a întărit.

Ce este spuma poliuretanică

Spuma poliuretanică este destul de utilă, mai ales la montarea ușilor, a ferestrelor din termopan sau pentru orice alt tip de izolare izolare fonică și termică, dar urmele de spumă poliuretanică sunt cel mai greu de îndepărtat. Însă dacă acționați din timp cu substanțele potrivite, le puteți îndepărta rapid, fără prea multe bătăi de cap.

Cu ce poți curăța spuma poliuretanică

Îndepărtarea surplusului de spumă poliuretanică poate fi realizată eficient dacă se folosesc metode și substanțe adecvate pentru starea în care se află spuma, proaspătă sau întărită. Iată câteva metode eficiente și utilizate de toată lumea:


Metode eficiente de îndepărtare

Oțet: Oțetul este eficient pentru curățarea spumei proaspete, moale și flexibile. Înmoaie o cârpă în oțet și șterge spuma, apoi curăță bine suprafața.

Acetona: Aceasta este una dintre cele mai eficiente substanțe pentru îndepărtarea spumei proaspete. Aplica acetona pe un tampon de vată și șterge ușor spuma. Atenție, acetona poate deteriora unele suprafețe, așa că testează mai întâi pe o zonă mică.

Spirt alb: Spirtul alb poate fi utilizat pentru a dizolva spuma proaspătă. Înmoaie o cârpă în spirt alb și șterge surplusul de spumă.


Ulei vegetal: Uleiul vegetal poate ajuta la înmuierea spumei proaspete, facilitând astfel îndepărtarea acesteia. Aplică ulei pe spumă și șterge cu o cârpă.

Spuma poliuretanică mai poate fi îndepărtată și cu un cuțit sau cutter. Pentru spuma întărită, poți folosi un cuțit sau un cutter pentru a răzui excesul. Fii foarte atent să nu zgârii suprafața pe care lucrezi.

În cazurile în care spuma este întărită și se află pe suprafețe greu accesibile, există produse chimice special concepute pentru îndepărtarea spumei poliuretanice. Acestea pot fi găsite în toate magazinele de bricolaj și vin cu instrucțiuni precise de utilizare.


Sursa foto: Mathaus

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI