Cum alegi corect plantele cățărătoare și tufele pentru ziduri

Cum alegi corect plantele cățărătoare și tufele pentru ziduri

Alege corect plantele cățărătoare și tufele pentru ziduri. Acest lucru poate transforma o suprafață plictisitoare într-un spectacol de culoare și frumusețe în grădina ta.


Cu toate acestea, pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să ții cont de câțiva factori cheie.

Examinarea condițiilor locale

Înainte de a alege plantele, studiază condițiile locale ale locului unde dorești să le plantezi. Ia în considerare cantitatea de lumină solară pe care o primește zona, calitatea solului, temperatura medie și zona climatică.

Aceste informații te vor ajuta să alegi plantele potrivite care vor prospera în mediul respectiv.


Stilul și design-ul dorit

Decide ce aspect vrei să obții. Plantele cățărătoare și tufele pentru ziduri pot fi alese pentru a oferi un aspect rustic, sălbatic, sau un design mai formal și organizat. În funcție de preferințele tale, alege plante care se potrivesc cu stilul grădinii tale.

Rezistența la îngrijire

Dacă nu ai timp sau resurse pentru îngrijire intensivă, optează pentru plante cățărătoare și tufișuri care sunt rezistente și necesită puțină atenție. Există multe varietăți care sunt robuste și se dezvoltă bine fără multă intervenție.

Ritmul de creștere

Unele plante cățărătoare cresc rapid și pot acoperi o suprafață în scurt timp, în timp ce altele cresc mai lent. Alege plantele în funcție de cât de rapid dorești să se dezvolte grădina ta verticală.


Culoarea și perioada de înflorire

Gândește-te la culoarea și perioada de înflorire pe care le dorești. Plantele cățărătoare pot oferi flori colorate, frunziș cu nuanțe spectaculoase și texturi variate. Alege plante care adaugă culoare și interes în grădina ta în momentele potrivite ale anului.

Înălțimea și extinderea

Este important să ai în vedere cât de înaltă va crește planta și cât de mult se va răspândi. Asigură-te că planta aleasă nu va sufoca sau va afecta alte plante din jurul ei.

Susținere și ghidare

Unele plante cățărătoare au nevoie de suport sau ghidare pentru a se dezvolta pe ziduri. Asigură-te că poți oferi sprijinul necesar în cazul plantelor care au nevoie de el.


Inspectează planta

Înainte de a o achiziționa, inspectează planta pentru a te asigura că nu are dăunători sau boli. O plantă sănătoasă va avea un aspect verde și viguros.

Flori cățărătoare care ne decorează absolut fabulos casa

Glicina, o floare cățărătoare magnifică, cunoscută pentru ciorchinii săi lungi

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI