Cum amenajam o mica sera la interior – Sfaturi si idei practice de organizare
Este timpul sa aflam cum putem amenaja o mica sera astfel incat sa ne bucuram pe toata perioada verii de legume si zarzavaturi sanatoase. Urmarim asadar un articol nou cu sfaturi si idei practice despre cultivarea in padocuri din lemn.
Pentru a cultiva legume si zarzavaturi, referindu-ne desigur la cele pentru consumul propriu, nu avem nevoie de hectare intregi de pamant. Putem obtine o cantitate suficienta si de pe o suprafata mai mica, precum cea oferita de o mica sera. Insa nu vom trece la ideile practice de astazi fara a va spune cateva cuvinte despre importanta aerisirii unui astfel de spatiu.
Pe timpul noptii, atunci cand temperaturile de primavara ating valori scazute, mica sera se va mentine inchisa pentru a pastra caldura acumulata, aerisirea facandu-se intre orele 10:00 si 16:00 si numai dupa ce termometrul va atinge valoarea de 25 de grade in interior.
Incepand din luna iunie situatia se schimba. Sera de legume poate ramane deschisa atat ziua cat si noaptea.
Toamna tarziu, cand temperaturile scad usor sub 20 de grade, sera se va mentine inchisa, aerisirea facandu-se pe la capete si doar la nevoie.
Ce-ar trebui sa mai spunem despre sere? Ceea ce este cel mai important si anume faptul ca plantele se dezvolta armonios la 25 de grade, prin urmare sfatul nostru ar fi sa se pastreze pe cat posibil aceasta temperatura in sera de legume. Ca de fiecare data va reamintim de plantele aromate, plante a caror miresme puternice indeparteaza daunatorii sacaitori.
Revenind la subiectul nostru de astazi, nu vrem sa mai adaugam decat atat. Cultivarea legumelor in padocuri din lemn ar insemna o munca mai organizata si de ce nu, mai usoara. Prin urmare va invitam sa vedeti aici o multime de idei practice.