Cum îngrijești florile în sezonul rece: Ghid pentru iubitorii de grădinărit

Cum îngrijești florile în sezonul rece: Ghid pentru iubitorii de grădinărit

Daca a sosit sezonul rece, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la frumusețea florilor din grădina ta.


Cu puțină grijă și atenție, poți menține vigoarea și culoarea plantelor chiar și în timpul iernii.

1. Protecție împotriva gerului

Când temperaturile scad, florile pot deveni vulnerabile la îngheț. Acoperă-le cu pături, folii de protecție sau chiar cu materiale speciale pentru iarnă pentru a le feri de ger.

2. Adăpostirea plantelor sensibile

Pentru plantele delicate sau cele care nu rezistă la temperaturi scăzute, ia în considerare adăpostirea lor într-un loc mai cald, cum ar fi o seră sau un balcon închis. Astfel, le protejezi de frigul extrem și le oferi condiții de creștere mai bune.


3. Udarea moderată din sezonul rece

Deși este rece, plantele au nevoie de apă, dar trebuie să fii atent la cantitatea oferită. Udarea excesivă poate duce la formarea gheții în jurul rădăcinilor, afectând sănătatea plantei.

4. Îngrășăminte aplicate cu grijă

Folosește îngrășăminte specifice sezonului rece, care conțin un nivel mai ridicat de potasiu pentru a spori rezistența plantelor la temperaturile scăzute. Aplică-le în cantități moderate pentru a evita supradozarea.

5. Păstrarea rădăcinilor la cald în sezonul rece

Adaugă un strat suplimentar de mulci în jurul rădăcinilor plantelor pentru a le proteja împotriva temperaturilor extreme. Mulciul ajută la menținerea căldurii și la conservarea umezelii.


6. Îndepărtarea frunzelor uscate

Frunzele uscate și deteriorate pot deveni un mediu propice pentru apariția bolilor. Îndepărtează-le pentru a preveni infestările și pentru a permite plantelor să-și concentreze energia asupra părților sănătoase.

7. Planificare pentru primăvară

Fă planuri pentru primăvară încă din timpul iernii. Alege noi plante, pregătește solul pentru noul sezon și planifică viitoarele aranjamente florale pentru a avea un start pregătit și prosper în primăvară.

Secretul unei curți îngrijite în sezonul rece: Ghid de îngrijire în luna decembrie

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI