Cum sa eviti cresterea buruienilor deranjante din gradina ta

0
1560
gradina casei tale

Cum sa eviti cresterea buruienilor deranjante din gradina ta

Primele zile din martie reprezinta un adevarat razboi impotriva buruienilor. Afla ce reguli trebuie sa aplici pentru a le impiedica sa creasca in locuri nedorite.


Pentru ca tu sa poti avea o gradina frumoasa, la care sa nu muncesti exagerat de mult incercand sa elimini buruienile, aplica inca din primele zile ale lunii martie regulile de mai jos!

1. Ai grija de marginea exterioara a gradinii

Marginea exterioara a gradinii tale este la fel de importanta ca gradina. Ai grija ca aceasta portiune sa nu fie neingrijita pentru ca semintele buruienilor vor ajunge foarte repede de aici in gradina ta.

2. Prepararea compostului

Atunci cand prepari compost, poti folosi frunze si alte resturi vegetale, insa evita pe cat de mult posibil buruienile. Acestea au seminte foarte rezistente si vor creste imediat la loc, in toata gradina ta.


3. Executa treaba pana la capat!

Ceea ce vreau sa zic prin acest lucru este ca, atunci cand sapi in gradina, du operatiunea de mulcire si plantare de seminte pana la capat. Daca vei incerca sa sapi toata gradina, dar nu definitivezi lucrarile, nu faci decat sa plantezi buruieni care isi lasa seminte pe sol si vor contamina toata gradina.

buruieni

4. Pregateste si zone tampon!

Zonele tampon sunt zone acoperite cu pietris care vor impiedica buruienile sa creasca! O alta solutie este sa batatoresti pamantul dintre parcele, formand carari pentru a decontamina si conserva solul in mod natural.

5. Scoate manual radacinile

Atunci cand observi ca unele buruieni au contaminat gradina sau o parte din gradina ta, scoate manual radacinile si asigura-te ca acestea vor disparea din gradina ta.


6. Batatoreste pamantul!

Batatoreste pamantul nu doar printre parcele, ci si pe margine: langa gard, in zonele umbrite, umede sau acolo unde terenul este neroditor.

Orice loc batatorit este un loc ferit de buruieni.

 

 

Ai grija de gradina ta pentru a avea flori, fructe si legume frumoase si sanatoase!