Cum să îngrijești mușcatele iarna. Secretele pentru a te bucura de flori superbe și-n sezonul rece

Cum să îngrijești mușcatele iarna? Aceste flori sunt sensibile la frig și trebuie adăpostite și îngrijite mai mult pe timp de iarnă. Dacă vrei ai mușcate și vrei să le păstrezi peste iarnă, trebuie să ai grijă de ele în mod special. Iată care sunt secretele pentru a te bucura de flori superbe și-n sezonul rece.


Cum să îngrijești mușcatele iarna

Mușcatele sunt flori colorate care pot înfrumuseța orice casă! În mod normal, mușcatele nu sunt foarte pretențioase, dar ele nu pot face față frigului singure. De aceea, îngrijirea mușcatelor pe timpul iernii este esențială pentru a le menține sănătoase și pregătite să înflorească din nou în primăvară. Iată câțiva pași importanți de urmat:

Când dă frigul, frunzele și tulpinile lor încep să înghețe și se pot distruge. De aceea, este indicat să pui ghivecele cu mușacate la interior sau într-un mediu protejat înainte să dea prima brumă, notează lovedeco.ro.

Nu lăsați mușcatele la frig

În schimb, dacă frunzele se fac maro sau negre, că tulpinile devin moi și apoase, sau că planta își pierde prea multe frunze deodată, înseamnă că frigul le-a afectat deja.


Înainte de a da prima brumă mușcatele trebuie aduse în interior, într-un garaj, verandă sau cameră răcoroasă.

Pe timpul iernii, mușcatele se simt bine la o temperatură mai scăzută, între 10 și 15°C, într-o stare semi-dormantă. Asigură o bună circulație a aerului, dar evită curenții reci. Prea multă umezeală și aer stagnant pot duce la apariția mucegaiului.

Nu puneți mușcatele lângă o sursă caldă

De precizat că nu trebuie să stea lângă calorifer, pentru că aerul prea cald și uscat le face rău. Chiar și în casă mușcatele au nevoie de lumină naturală. Pune-le într-un loc luminat, dar nu direct în razele soarelui. În plus, e important să aibă aer curat, iar aerisirea le ajută să nu facă mucegai la rădăcini.


Poți scurta lăstarii la începutul iernii, lăsându-i la aproximativ 10-15 cm. Aceasta ajută planta să-și conserve energia și previne creșterea alungită.

Verifică periodic mușcatele și îndepărtează frunzele uscate sau îngălbenite pentru a preveni apariția bolilor și a mucegaiului.

Atenție la cantitatea de apă

Udă-le doar atunci când pământul este uscat la suprafață. Pe timpul iernii, mușcatele nu au nevoie de la fel de multă apă ca vara, deci o udare la 2-3 săptămâni poate fi suficientă. Asigură-te că ghivecele au găuri de drenaj și elimină excesul de apă din farfurioare pentru a preveni putrezirea rădăcinilor.


În timpul sezonului rece, mușcatele intră în repaus vegetativ și nu mai au nevoie de multă apă. E suficient să le uzi o dată la 2-3 săptămâni, sau doar când vezi că pământul e complet uscat, ca să eviți putrezirea. Mușcatele preferă un sol care e bine drenat.

În perioada de iarnă, mușcatele nu au nevoie de fertilizare. O poți relua în primăvară, când planta începe să dea semne de creștere.

Sursa foto: mathaus.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI