Curatarea jgheaburilor si burlanelor – Sfaturi utile si usor de aplicat
Curatarea jgheaburilor si burlanelor devine o bataie de cap atunci cand acestea colecteaza apa, frunze si alte resturi. Rolul jgheaburilor este de a colecta apa si de a o redirectiona catre sistemul de canalizare. Cu toate acestea, vantul si vremea schimbatoare pot sa adune aici o multime de resturi vegetale.
Este bine sa nu amanam curatarea acestor jgheaburi deoarece pot sa intervina reparatii costisitoare pe care nu ni le dorim.
Cum se intretin jgheaburile si burlanele?
Cea mai buna modalitate de a intretine curate aceste spatii este sa le curate periodic. De doua ori pe an: primavara si vara, ai grija sa cureti si sa verifici sistemul pluvial pentru a te asigura ca totul functioneaza ca la carte.
Curatarea jgheaburilor si burlanelor
Pentru a curata usor aceste burlane, cel mai bine este sa alegi o scara. Pozitioneaz-o sigur pe o suprafata neteda si dreapta. Evita sa te intinzi foarte mult, insa nu sta nici pe primele doua sau trei trepte de sus.
Poarta manusi de protectie si curata gheaburile cu mana. Foloseste o galeata pentru a colecta resturile aici.
Apoi, folosind un furtun cu apa incepe sa stropesti de pe mijlocul jgheabului inspre burlan. Incearca sa mentii jetul de apa aici pentru a nu uda alte componente ale casei. Resturile ce nu se indeparteaza foarte usor pot fi curatate usor cu o perie, apoi din nou insistat cu furtunul de apa.
Evita depunerea de gheata
Pentru a evita depunerile de gheata, alege sa montezi un sistem de degivrare. Acesta va impiedica ca burlanele si jgheaburile sa se umple cu gheata sau sa se formeze turturii. Este o solutie excelenta mai ales pentru persoanele ce au case in zone de munte sau in zona de nord a tarii.
Refolosirea jgheaburilor
Jgheaburile si burlanele pot fi folosite si in altfel de proiecte creative si frumoase, precum sunt cele din galeria foto de mai jos.
sursa foto: Pinterest