Despre izolarea balconului si idei superbe de amenajare pentru acest spatiu

Despre izolarea balconului si idei superbe de amenajare pentru acest spatiu

Chiar daca nu locuiesti la curte, balconul poate fi spatiul ideal care sa ii tina locul. Descopera detalii despre izolarea balconului.


Poti avea aici un mic spatiu de relaxare, dar si o „gradina” cu legume la ghiveci. Este important ca acei cativa metri patrati sa fie izolati pentru a avea parte de cel mai bun confort termic.

Fara izolarea termica a spatiului, vara va fi prea cald in balcon, iar iarna va fi mult prea rece, riscand sa se formeze mucegai.

De ce sa izolam termic balconul

Prin izolarea termica a balconului obtii acel confort termic de care ai nevoie in toata casa si care te ajuta sa economisesti banii dati pe facturi. Mai mult decat atat, previi umezeala, condensul, mentii caldura iarna si nu permiti vara caldurii sa intre aici.


Apoi, in balcon poti amenaja o mica oaza de relaxare, dar si un loc unde sa tii plantele. Alege sa cresti si plante aromatice in ghiveci, ideale pentru mancaruri, deserturi sau sau cocktail-uri. Menta, rozmarinul, dar si patrunjelul pot fi crescute in ghiveci, pe balconul casei tale.

Care sunt pasii izolarii termice a balconului

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa alegi montarea geamurilor de tip termopan. Acestea sunt ideale pentru ca pot inchide un balcon deschis si, mai mult decat atat, asigura o buna izolare termica.

Pentru a izola peretii, podeaua si tavanul, alege vata minerala, polistirenul expandat si cel extrudat, folia anticondens, dar si adezivii potriviti. De asemenea, se foloseste si vopseaua lavabila antimucegai, dar si un gips-carton antiumezeala.


Toate aceste materiale sunt special concepute pentru a iti izola balconul si pentru a il proteja de umezeala, mucegai.

Izolarea termica a tavanului, peretilor si podelei

Vata minerala este pentru a fi pozitionata pe tavan si peretii, iar podeaua se va izola cu polistiren extrudat. Peste acest polistiren se va aseza, ulterior, sapa si linoleum sau parchet. Opteaza pentru un parchet rezistent la umezeala.

Stratul de polistiren expandat ales trebuie sa fie de minimum 3 centimetri pentru a te asigura ca acesta nu isi pierde din calitate, in timp.


Incalzirea balconului

Dupa ce te-ai ocupat de izolarea acestui spatiu, poti alege sa incalzesti balconul. Un calorifer electric sau montarea unui calorifer poate sa te ajuta sa atingi nivelul de confort termic chiar si iarna.

Sursele de caldura alese trebuie sa produca o caldura uscata. In acest fel, vei evita formarea condensului in balconul tau. Acest lucru este important mai ales iarna, deoarece atunci diferenta dintre temperatura din exterior si cea din interior este mare.

Izolarea peretilor exteriori. Cum sa alegi materialul adecvat?

Cea mai buna solutie pentru izolarea casei tale – Polistiren sau vata bazaltica?

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI