Dovleacul si 3 modalitati diferite de a il gati in acest sezon
Este sezonul acestui dovleac gatit, asa ca iti prezentam cateva modalitati de a il prepara si de a iti umple casa de aroma sa excelenta. Dovleacul nu doar ca este gustos, insa mirosul lui ne aduce aminte de copilarie.
Mai mult decat atat, gatitul lui in diferite moduri este excelent pentru ca ne permite sa profitam de multitudinea de vitamine si antioxidanti pe care dovleacul le contine.
Dovleacul copt, o reteta simpla si gustoasa – Dovleacul gatit
Ai nevoie de un dovleac, putin ulei si sare grunjoasa. Este o reteta simpla, pe care o poti prepara oricand si de care te vei indragosti pe loc.
Iti prezentam, mai jos, pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a te bucura de aceasta reteta excelenta.
Lasa cuptorul sa se incalzeasca. Intre timp, taie dovleacul felii si apoi pune-l in tava. Poti pune in tava si hartie de copt. Deasupra dovleacului, pune putin ulei si sare, dupa gust. Daca doresti, poti pune si putina scortisoara sau alte ingrediente pe care le preferi.
Lasa totul la cuptor timp de 25 de minute, pana cand dovleacul gatit este moale. Il poti servi cu miere sau poti sa il faci piure pentru a il adauga in cafea. Este o reteta excelenta.
Dovleacul, emblema celui mai frumos anotimp: toamna
Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac este excelenta pentru acest sezon. Gasesti o reteta explicata pe larg, in articolul de mai jos. Bucura-i pe cei dragi cu cele mai bune retete de placinte si umple casa cu aroma dovleacului gatit.
Este plin de vitamine si cei dragi se vor indragosti de el. Sa profitam de dovleac in sezonul lui!
Cele mai bune retete de placinte, ideale pentru acest sezon
Supa-crema de dovleac – Dovleacul gatit
Supa-crema de dovleac se prepara rapid. Ai nevoie de: dovleac, sare, ulei, ardei gras, usturoi, telina, ceapa, dar si piper.
Curata dovleacul si pune-l la fiert in apa cu sare, dupa ce l-ai taiat cubulete. Adauga aici si putin ulei de masline. Apoi, curata ceapa, usturoiul, telina si ardeiul si pune-le pe toate la fiert. Urmatorul pas este sa scoti legumele de la fiert dupa ce acestea sunt moi.
Pune-le in blender sau paseaza-le cu mixerul. Pastreaza si zeama in care au fiert legumele pentru a putea face supa cat de moale doresti.
Se adauga si ulei de masline, dar si sare si piper. Aceasta supa-crema poate fi servita simpla, insa o poti combina si cu o mana de crutoane. Cei dragi se vor indragosti de aceasta reteta.
Dupa preferinte, in supa ta crema poti pune si dovlecei, morcovi, ardei capia rosu sau verde, insa poti pune si unul sau doi cartofi albi.
sursa foto: Pinterest