Hortensia – Ingrijire, cultivare si sfaturi utile
Hortensia este o floare superba. Ele sunt extrem de populare si foarte frumoase pentru gradina noastra. Ele sunt flori rezistente, ceea ce le face placute in toate colturile tarii.
Hortensiile sunt flori decorative superbe, ele existand in peste 70 de specii in intreaga lume. Acestea sunt destul de diferite de la soi la soi, insa sunt unele mai frumoase ca celelalte. Partea buna este ca nu are importanta ce fel de soi de hortensie ai in gradina ta deoarece toate au exact aceleasi nevoi atunci cand vine vorba de cantitatea de apa necesara, de mediu de soare sau de sol.
Aceste flori cresc oriunde. Hortensiile sunt iubite peste tot, insa trebuie sa stii ca florile lor sunt toxice. De aceea, daca ai astfel de flori in casa sau in gradina trebuie sa ai mare grija sa feresti animalele de companie sau copiii de aceste flori frumoase.
Ingrijirea si plantarea hortensiilor
Hortensia se planteaza intr-un pamant de buna calitate. Cel mai bine este sa mergeti in magazinele de specialitate pentru a intreba care este cel mai bun pamant pentru hortensie, in cazul in care doriti sa plantati aceasta floare la voi in ghiveci.
In acest pamant puteti sa adaugati si 10% sau 15% nisip.
Hortensiile au nevoie si de ingrasament cu eliberare controlata. Hortensiile se uda din abundenta, atat in timpul ingroparii, cat si imediat dupa ce ati terminat ingroparea efectiva.
Solul
Hortensia are nevoie, asa cum am zis si mai sus, de un sol calitativ. Puteti prepara un sol de calitate cu un amestec din 3 parti pamant de flori si o parte compost, dar si o parte turba (aceasta este folosita adesea pentru o mai buna inflorire a plantelor).
Udarea
Hortensia are nevoie de multa apa. In general, primavara are nevoie de apa mai multa. Atunci se formeaza mugurii de flori, iar daca acestia se ofilesc, hortensia poate sa nu mai infloreasca pe timp de vara.
Totodata, ai grija sa nu uzi planta mult prea des pentru ca s-ar putea sa risti sa o inneci!
De exemplu, iarna hortensia trebuie udata de aproximativ doua ori pe saptamani, iar toamna are nevoie de udare cam o singura data pe saptamana.