Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în salata de boeuf. Nu va ieși la fel de delicioasă și se va strica rapid

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele festive de iarnă ale românilor, mai ales de Crăciun și Revelion. Pentru că este simplu de făcut, ușor și relativ rapid, din ingrediente care se regăsesc în cămara fiecărei gospodine. Totuși, există un ingredient pe care nu ar trebui să îl utilizezi niciodată la prepararea salatei. Nu va ieși la fel de delicioasă și se va strica rapid


Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în salata de boeuf

Salata de boeuf este des consumată la masa de Crăciun. Este un preparat consistent, cu carne, legume și maioneză, fiind ornat cu murături, legume sau măsline. Totuși, există un ingredient pe care nu ar trebui să îl pui vreodată la această salată, pentru a nu se altera rapid.

Acest ingredient strică total gustul preparatului. Gospodinele cu experiență nu adaugă maioneză din comerț la salata de bouef. E de preferat să faceți maioneza în casă. În acest fel, îi va oferi un gust autentic preparatului, iar salata de boeuf va rezista mai mult în frigider.

Rețetă salată bouef

Pentru salată:

500 g cartofi (fierți în coajă)
300 g morcovi
150 g țelină rădăcină
200 g mazăre (conservă sau fiartă)
300 g carne de vită (sau piept de pui) – opțional
200 g castraveți murați (tăiați cubulețe mici)
100 g gogoșari murați (opțional)


Pentru maioneză:

2 gălbenușuri (unul crud și unul fiert)
200 ml ulei
1 linguriță muștar
Zeama de la o lămâie (sau după gust)
Sare, după gust

Pentru decor:

Felii de ou fiert
Castraveți murați, gogoșari, sau frunze de pătrunjel.

Mod de preparare

Fierbe cartofii în coajă, iar morcovii și țelina separat. Lasă-le să se răcească după fierbere.
Dacă folosești carne, fierbe-o în apă cu puțină sare până devine fragedă, apoi las-o să se răcească.


Curăță cartofii de coajă și taie-i cubulețe mici. Procedează la fel cu morcovii, țelina, castraveții murați și carnea (dacă este cazul). Asigură-te că toate ingredientele sunt tăiate uniform pentru un aspect plăcut.

Pentru maioneză, freacă gălbenușul fiert cu cel crud și cu muștarul. Adaugă uleiul treptat, amestecând constant cu o lingură de lemn sau un mixer, până obții o maioneză consistentă.
Potrivește gustul cu zeamă de lămâie și sare.

Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele tăiate cu mazărea.Adaugă maioneza  treptat, păstrând puțin pentru decor. Gustă și ajustează condimentele (sare, piper) și adaugă o linguriță de muștar, dacă dorești.


Așază salata pe un platou și modeleaz-o în forma dorită (de obicei, o movilă netezită). Acoperă salata cu un strat subțire de maioneză și decoreaz-o cu felii de ou fiert, castraveți murați, gogoșari sau frunze de pătrunjel. Lasă salata la frigider pentru cel puțin 2-3 ore înainte de servire pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Poftă bună!

Sursa foto: food-retail.agrointel.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI