Insula de bucatarie – Idei de amenajari, ingrijire si sfaturi pentru amplasare

Insula de bucatarie – Idei de amenajari, ingrijire si sfaturi pentru amplasare

Depozitare rapida, spatiu de lucru eficient, dar si un loc pentru a lua micul dejun. Toate acestea se regasesc intr-o insula de bucatarie cocheta.


O insula de bucatarie poate fi extrem de practica in orice locuinta. Cu toate acestea, nu in orice incapere ai loc pentru a amplasa o astfel de piesa de mobilier. In acest caz, te sfatuim sa alegi pentru ce vei folosi insula si apoi ii vei putea alege si dimensiunile ei.

Stabileste un buget de la inceput

Pentru a nu avea surprize atunci cand vine vorba de materiale si mana de lucru, stabileste un buget de la bun inceput. In acest fel, vei putea sti daca alegi un blat din marmura, granit sau daca iti permiti sa muti instalatia sanitara pentru a putea instala aici chiuveta.

Daca proiectul bucatariei este in prima faza, atunci poti sa muti mult mai usor instalatiile sanitare. Daca nu, va trebui sa strici pardoseala. De aceea, este bine sa tii cont si de acest aspect.


Stabileste pentru ce va fi folosita insula de bucatarie

Daca ai spatiu suficient in bucataria ta, atunci poti opta pentru a muta zona de lucru pe insula pozitionata in centrul incaperii. Daca bucataria este ceva mai mica, alege sa transformi insula intr-un mini bar. De asemenea, in functie de spatiul disponibil poti opta pentru a pozitiona insula de bucatarie fie in centrul incaperii, fie lipita de perete.

Intr-o bucatarie mica alege o insula de bucatarie rabatabila, insula pe care o poti strange atunci cand ai nevoie de mai mult spatiu aici. De asemenea, la nevoie poti alege si o astfel de piesa de mobilier pe roti, ideala pentru a fi mutata oriunde ai nevoie.

Nu uita de corpurile de iluminat

La circa 80-90 de cm deasupra insulei de bucatarie pozitioneaza un candelabru sau un set de lampi. Pe langa utilitatea acestora atunci cand gatesti sau cand iei masa cu familia, acestea schimba ambientul din camera, lumina fiind concentrata pe o singura zona.


Lumina poate fi reglabila, tu avand posibilitatea de a alege intre culori calde sau reci, in functie de nevoie.

Forma bucatariei determina forma si dimensiunea insulei

Forma si dimensiunea insulei de bucatarie determina forma si dimensiunea insulei. Intr-un spatiu mic, de forma literei L, vei opta pentru o insula de bucatarie fixata in perete, ce se poate strange. In acest fel, nu vei restrange prea mult spatiul din bucatarie si vei avea suficient loc pentru a te misca.

Poti opta si pentru forme atipice atunci cand vine vorba de aceasta piesa de mobilier. Vei scoate spatiul in evidenta intr-un mod placut cu o piesa de mobilier unica, deosebita.


5 Trucuri simple pentru a avea suficient spatiu in bucataria ta

28 Spatii de depozitare ascunse pe care sigur le ai si tu in bucatarie

17 Modalitati geniale de a aranja instrumentele cu care gatesti

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI