Locuinte pe roti: fara autorizatie, costuri mici si avantaje maxime
Te gandesti sa iti achizitionezi o casa noua, insa nu vrei sa iti bati capul cu autorizatia si cu alte acte? Dar daca ti-am spune ca iti poti construi o casa, fara sa fii nevoit sa ai autorizatie de constructie si fara sa trebuiasca sa platesti impozitele? Nu te vei mai gandi la adancimea fundatiei sau la alte astfel de lucruri.
Despre locuintele cu roti si despre rulote
In primul rand, trebuie sa va spunem faptul ca aceste locuinte pe roti nu inseamna rulote. Diferenta dintre cele doua este ca rulotele pot fi transportate dintr-un loc in altul, in timp ce locuintele pot fi mutate aproximativ cativa metri, datorita rotilor pe care le au in loc de fundatie.
De asemenea, o rulota are mult mai putine facilitati decat va avea vreodata o locuinta pe roti! Dupa ce ati pozitionat casa pe roti, puteti oricand sa inlocuiti rotile cu picioare pentru casa voastra. Suna bine, nu-i asa? Daca nu va deranjeaza faptul ca aceste locuinte nu sunt de dimensiuni foarte mari, atunci cu siguranta ca o sa va placa!
Cum obtinem aceste locuinte?
Pretul pentru o asemenea locuinta este de aproximativ 600 euro/metru patrat, conform adevarul.ro. O astfel de locuinta nu poate fi mai mare de aproximativ 32 de metri patrati, insa acest lucru nu inseamna ca acolo nu poate locui o familie cu doi sau trei membri.
Casele pe roti pot fi construite din materiale prefabricate sau le puteti achizitiona chiar din fabrica, iar aceste locuinte vor ajunge gata construite, fara prea multe batai de cap!
Economie si costuri mici
Din ce in ce mai multe familii aleg o astfel de locuinta pe roti deoarece costurile sunt reduse. De exemplu, pe timp de vara, costul intretinerii unei astfel de case este pana in 100 RON. Daca alegi si un astfel de bec pentru un iluminat economic, atunci costurile voastre vor scadea si mai mult!
O curte cu stil
Partea buna este ca iti poti amenaja curtea casei exact cum iti doresti tu! Alege o curte cu stil, cateva astfel de corpuri de iluminat pentru exterior ca acestea de AICI, iar spatiul atat din interior cat si din exterior, va fi unul de vis.
Acum, haideti sa va spun care sunt avantajele, dar si care este dezavantaul locuirii intr-un locuinta pe roti.
Avantajele locuirii intr-o locuinta pe roti:
- locuintele pot fi mutate oricand;
- nu aveti nevoie de autorizatie de constructie;
- nu trebuie sa va bateti capul cu detalii precum adancimea fundatiei;
- le puteti gasi gata construite;
- costuri accesibile;
- nu ai nevoie de plan arhitectural;
- nu platiti impozit;
- au mai multe facilitati decat rulotele;
Dezavantajul locuirii intr-o locuinta pe roti:
- casa este de dimensiuni medii spre mici;
Cunoasteti si alte dezavantaje ale locuirii intr-o astfel de casa pe roti? Asteptam parerile voastre!
Cu ajutorul acestor informatii, speram ca voi sa luati decizia potrivita!