Lucruri uimitoare despre fructe si legume pe care TREBUIE sa le afli si tu!
Cu totii iubim fructele si legumele, iar acest lucru spune multe despre noi. Cine traieste sanatos, trebuie sa manance o multime de fructe si legume deoarece acestea au numai beneficii pentru sanatatea noastra! In plus, trebuie sa recunoastem ca sunt si delicioase.
In articolul de astazi, ne-am propus sa va spunem cateva trucuri despre depozitarea fructelor si legumelor, dar si alte informatii utile. Afla din acest articol si cum poti sa scoti chimicalele din fructe si din legume. Esti curios?
Cum scoatem chimicalele din fructe si din legume?
Pana sa ajunga pe masa noastra, fructele si legumele pot trece printr-o multime de tratamente daunatoare. Pentru a le mentine proaspete si frumoase, producatorii aplica multe stropiri sau folosesc substante de conservare. Daca nu aveti propria gradina, nu puteti sti niciodata daca fructele si legumele au fost sau nu trecute prin tratamente daunatoare. Noi va spunem astazi cum puteti sa scoateti chimicalele din fructe si din legume.
O metoda mai putin obisnuita – Spalarea fructelor cu detergent de vase
Din pacate, specialistii confirma faptul ca aceste substante daunatoare nu se duc daca spalam fructele si legumele sub jetul de apa rece. Deoarece aceste substante nu sunt hidrosolubile, noi trebuie sa folosim metode care indeparteaza si grasimea pentru a curata alimentele. Cum? Ati ghicit! Folosind detergent de vase. Stim ca multi dintre voi o sa va ganditi ca aceasta metoda nu este una tocmai eficienta, insa specialistii spun ca detergentul de vase, impreuna cu apa, pot curata foarte bine aceste legume.
Mai mult decat atat, detergentul de vase nu este deloc daunator! Specialistii spun ca aceste solutii sunt facute special pentru a nu fi daunatoare deoarece se intampla uneori ca vasele sa nu fie clatite bine si noi sa inghitim detergent. Exceptie de la aceasta metoda strugurii, ciresele, visinele si alte fructe sau legume mici.
Atentie! Se vor spala cu detergent doar fructele si legumele care nu sunt taiate.
Daca aveti fructe si legume in gradina proprie, sunteti norocosi! Aveti grija de ele si udati-le folosind astfel de pompe de apa, pentru a va asigura ca ele cresc sanatos si frumos.
O alta metoda eficienta – Folosirea bicarbonatului de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este o minune pentru bucataria si pentru casa noastra. Haideti sa vedem cum il putem folosi pentru a curata fructele si legumele.
Umpleti un bol cu 5 pahare de apa calda. Pentru a avea mereu apa la temperatura dorita, puteti folosi un astfel de instant apa calda. In acel bol puneti 4 linguri de bicarbonat de sodiu si o lingura de sare grunjoasa neiodata. Clatiti fructele si legumele putin cu apa, apoi puneti-le in bol, fara sa le taiati. Puteti folosi aceasta metoda pentru a spala fructele si legumele mici. Lasati alimentele acolo pentru doua ore, apoi clatiti-le din nou sub jetul de apa.
Depozitarea fructelor si legumelor – Lucruri pe care si tu le faci gresit!
Atunci cand vine vorba de depozitarea fructelor si legumelor in frigider, trebuie sa spunem ca suntem siguri de faptul ca fiecare dintre noi procedeaza in felul in care s-a invatat. Dar poate ca aceste metode nu sunt corecte, chiar daca sunt folosite de catre toti membrii familiei. Haideti sa vedem ce fructe si legume le depozitam gresit in frigiderul casei noastre.
Ceapa si usturoiul
Ceapa si usturoiul nu trebuie bagate in frigider. Ele trebuie depozitate la temperatura camerei, chiar si una langa alta. Sfatul nostru este sa nu cureti nici ceapa, dar nici usturoiul de invelisul acestora. De asemenea, le poti depozita intr-o cutie, dar nu le pune una peste alta. Un singur rand de ceapa este suficient, deoarece aerul trebuie sa circule liber.
Atentie! Tinea ceapa departe de cartofi!
Cartofii
Cartofii nu trebuie depozitati nici ei la frigider. Ei trebuie tinuti la racoare si la intuneric. Ii poti tine intr-o punga de hartie sau intr-o lada bine aerisita.
Telina verde
Pune telina in frigider, dupa ce ai invelit-o cu o folie de aluminiu.
Rosiile
Nu pune rosiile in frigider! Tine rosiile la temperatura camerei, intr-un recipient aerisit. Temperatura de la frigider o sa inmoaie rosia si o sa ii strice gustul.
Morcovii
Morcovii pot fi tinuti in frigider, insa nu uita sa le tai capetele verzi inainte de a ii baga la rece.
Castravetii
Castravetii pot fi tinuti in frigider, insa maximum 3 zile. De asemenea, evita sa ii depozitezi langa rosii, langa pepene sau langa banane.
Bananele
Pentru ca acestea sa reziste mai mult, nu le tine niciodata in buchet!