Metode rapide și eficiente pentru a curăța cartofii. Aveți nevoie de apă, sare și gheață

Curățarea cartofilor poate fi o sarcină destul de obositoare, dar cu câteva metode inteligente și eficiente, poți economisi mult timp, dar și energie. Aceste metode pot să fie eficiente atunci când cantitățile sunt considerabile, iar timpul este limitat.


Metode rapide și eficiente pentru a curăța cartofii

Curățarea cartofilor pentru a pregăti un fel de mâncare poate să fie o adevărată provocare pentru gospodine. Un decojitor de legume poate face activitatea una mai rapidă și mai plăcută, dar puteți apela și la alte metode rapide și eficiente pentru a curăța rapid cartofii. Mai jos vă prezentăm câteva!

Fierbe cartofii și răcește-i cu gheață

Pune cartofii în apă fierbinte și lasă-i să fiarbă aproximativ 10 minute. După aceea, transferă-i într-un bol cu apă rece și gheață pentru a-i răci rapid. Pielea cartofilor se va desprinde ușor, doar trebuie să o tragi cu mâna.

Aceasta este o metodă excelentă pentru salatele de cartofi sau rețetele unde cartofii sunt fierți, cum ar fi piureul sau tocănițele.


Crestează cartofii

Un alt truc pe care îl poți folosi este să crestezi cartofii la jumătatea acestora și să îi fierbi pentru câteva minute.

Odată fierți, cartofii vor avea un soi de buzunar în jurul căruia coaja se va desprinde cu ușurință. Decojirea poate să fie și mai rapidă dacă înainte îi pui în apă cu gheață.

Apă rece

La fel de bine, te poți folosi doar de apă rece. Spală cartofii bine de tot în apă rece. Poți folosi, dacă ai la îndemână o perie cu peri fini. Cartofii noi, cu coajă fină, se pot curăța de la sine în timpul procedeului. Cartofii mai vechi își vor menține coaja.


Burete abraziv

În loc să folosești un cuțit sau o unealtă specială de curățat, poți folosi un burete abraziv pentru a freca rapid pielea cartofilor sub un jet de apă. Pielea se va desprinde ușor datorită abraziunii.

Ideal pentru cartofi noi sau cei cu coaja subțire. Nu este la fel de eficient pentru cartofii cu coajă groasă.

Decojirea cu sare

Știați că și sarea face minuni? Sarea de mină, mai grunjoasă, ajută la curățarea impurităților de pe suprafața cojii și o înmoaie pentru a putea fi îndepărtată mai repede.


Înmuierea în apă caldă

Pune cartofii într-un bol cu apă caldă și lasă-i să se înmoaie câteva minute. Coaja va deveni mai moale și mai ușor de îndepărtat. Aceasta este o metodă complementară pentru cartofii cu coaja groasă sau dură.

Foto: pexels

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI