Mobina Construct detaliaza tehnologia de constructie a caselor din lemn

Mobina Construct detaliaza tehnologia de constructie a caselor din lemn

Atunci cand auzim de case din lemn, suntem tentati sa ne gandim ca o astfel de casa nu ar putea sa ne asigure tot confortul de care am avea nevoie, gandindu-ne ca poate izolarea termica si fonica a casei este mult mai slaba, faptul ca rezistenta lemnului in timp nu este foarte mare sau ca o astfel de casa din lemn este nesigura. Ei bine, trebuie spus ca toate aceste temeri sunt contrazise de expertii in constructii case din lemn.


Lemnul este un material foarte usor adaptabil si daca un constructor expert in case din lemn se va ocupa de casa ta, atunci cu siguranta vei fi placut surprins sa descoperi ca o casa din lemn izoleaza excelent din punct de vedere termic, atat iarna cand te vei bucura de o caldura placuta in locuinta, cat si vara, cand te vei bucura de o locuinta racoroasa, si din punct de vedere fonic, lemnul fiind un material perfect pentru o casa in care zgomotele din afara sa nu patrunda, iar ceea ce se discuta in interiorul casei sa ramana acolo.

Din punct de vedere al rezistentei lemnului, trebuie spus ca acesta este unul dintre cele mai rezistente materiale de constructii in timp datorita proprietatilor sale de a deveni mai rezistent cu fiecare an care trece.

Iar din punct de vedere al sigurantei, o casa din lemn prezinta foarte multe elemente de siguranta, chiar si in caz de cutremur, o structura din lemn fiind ceva mai elastica si rezistenta la vibratiile pamantului.


Expertii de la Mobina Construct din Suceava cunosc toate proprietatile oferite de lemn in ceea ce inseamna constructii case din lemn. Avand peste 25 de ani de experienta in spate in prelucrarea si utilizarea lemnului, Mobina Construct detine un portofoliu important in constructii case din lemn, cu peste 100 de case ridicate pe baza lemnului si toti acesti clienti fiind extrem de multumiti de casa construita de Mobina Construct.

Pentru a putea ridica case din lemn la cele mai inalte standarde de calitate, Mobina Construct foloseste doua tehnologii de constructie, si anume sistemul clasic si sistemul „Casa Pasiva”.

constructii case de lemn

Sistemul clasic presupune existenta unui perete interior care este construit avand o structura din dulapi de 45 x 150 mm si tencuiala armata, la care se adauga elementele pentru izolatie termica, a unui planseu tot din structura de dulapi de 220 x 45 de mm la care adaugam elementele pentru izolatie fonica, si o sarpanta pe baza de structura de dulapi tot de 220 x 45 mm.


Toate aceste elemente sunt prinse cu piese metalice pentru a da o si mai mare rezistenta structurii casei din lemn.

Sistemul „Casa Pasiva” are inainte de toate o tencuiala decorativa, sipca pentru ventilatie, o folie de bariera pentru vapori, dar si o folie pentru dispersia vaporilor si o structura de dulapi de 195 x 45 mm. Dupa acest prim „strat” urmeaza peretele interior constituit dintr-o structura de dulapi de 100/150 mm si rigips.

Planseul la acest sistem este tot pe baza de dulapi de aceeasi grosime ca si la sistemul clasic, diferenta fiind ca la sistemul clasic avem OSB, iar la acest sistem „Casa Pasiva” se foloseste o structura de montea. In ceea ce priveste sarpanta la sistemul „Casa Pasiva”, aceasta are alte dimensiuni decat la sistemul clasic, avand strucutura de dulapi de 300 x 45 mm. Din nou, pentru o mai buna rezistenta sunt folosite piese metalice pentru prinderea elementelor de structura ale casei din lemn.


Acestea sunt cele doua tehnologii de constructie case din lemn folosite de Mobina Construct. Pentru orice nelamuriri, detalii si solicitare de oferte, puteti accesa www.mobinaconstruct.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI