Forme diferite ale ferestrelor pentru o bucatarie ca in filme

Forme diferite ale ferestrelor pentru o bucatarie ca in filme

Fereastra este un element arhitectural de o importanta urioasa. Pentru a avea o bucatarie ca in filme, inspira-te din aceste idei de design deosebite.


Amenajarea unei bucatarii de vara de la zero nu este o treaba deloc usoara, mai ales daca doresti ca acest spatiu sa fie unul deosebit. De aceea, fereastra este unul dintre elementele de decor cele mai importante. Fereastra ii ofera viata incaperii, si o poate si schimba, in functie de forma si marimea pe care o alegi.

De obicei, ferestrele sunt folosite pentru ca prin aceste deschizaturi sa intre lumina si aer. Ferestrele comune sunt simple, in forme patrate sau dreptunghiulare, insa o fereastra deosebita se poate transforma intr-o adevarata opera de arta. Ferestrele inspirate din arhitectura veche iti pot face bucataria sa fie mult mai deosebita.

Ferestre mari pentru bucataria ta

O bucatarie de vara fara ferestre mari sau chiar foarte mari isi va pierde din farmec. Aici ai nevoie de cat mai multa lumina naturala, iar daca iti place, poti opta pentru ferestre chiar si in partea de sus. In acest mod, vei putea sta aici chiar si iarna deoarece vei fi acaparat de jocul fulgilor pe acoperisul tau. Suna, intr-adevar, ca o poveste, nu-i asa?


Te poti inspira si din alte stiluri arhitecturale, precum:

  • Arhitectura clasica: atunci cand constructiile erau, in principal, din piatra.
  • Stilul romanic, ce are acele ziduri masive si ferestrele care seamana cu acelea dintr-o biserica.
  • Arhitectura gotica, un stil ce reprezinta o transformare a stilului romanic.
  • Neoclasicism, un stil care se caracterizeaza prin stilul clasic grecesc si roman.
  • Modernism, o miscare culturala care include artele vizuale, muzica si literatura progresiva.

Toate aceste stiluri te ajuta sa iti decorezi si tu locuinta astfel incat sa reamintesti de stilurile arhitecturale vechi, clasice.

srusa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI