Modalitati sigure prin care ne putem proteja casa de incendii

Modalitati sigure prin care ne putem proteja casa de incendii

Siguranta este pe primul loc, atat pentru noi, cat si pentru cei dragi. De aceea, trebuie sa depunem tot efortul pentru ca spatiul in care locuim sa fie cat mai sigur si cat mai protejat.


In articolul de astazi, am dori sa va spunem care sunt cele mai sigure modalitati pentru a ne proteja casa de incendii. Desigur ca uneori nu poti controla ceea ce se intampla, insa mereu este bine sa fim precauti.

1. Lumanarile decorative nesupravegheate

Ai grija sa nu lasi niciodata lumanari aprinse, cand nu esti acasa sau cand nu esti in aceeasi incapere cu ele. Daca in camera respectiva sunt animale de companie, copii mici sau pur si simplu ai lasat fereastra deschisa si bate vantul, pericolul poate fi cu atat mai mare!

2. Foloseste detectoare de gaz

Trebuie sa depunem toate eforturile pentru a sti ca locuinta noastra este protejata. De aceea, va sfatuim sa folositi si voi astfel de detectoare de gaz pentru a fi siguri ca familia si casa voastra sunt in siguranta!


3. Ai grija la brichete si chibrituri

Aceste lucruri trebuie sa fie tinute departe de cei mici. Ai grija sa le ascunzi intr-un dulap in care ei nu au acces pentru ca deseori cei mici au o imaginatie foarte bogata si se pot intampla accidente nedorite.

4. Ai grija unde fumezi

Daca sunteti fumatori, va sfatuim sa aveti grija sa nu fumati in preajma hartiilor, cartilor sau a altor materiale ce pot lua foc cu usurinta. Doar o clipa in care suntem neatenti poate sa duca la un incendiu nedorit.

5. Realizeaza un plan

Impreuna cu familia ta, ai grija sa realizezi un plan in caz de incendiu. Chiar daca folosesti astfel de automatizari porti autoportante , iesirea in caz de incendiu trebuie sa se faca printr-un loc rapid si sigur.


6. Deconecteaza din priza electronicele mici

Daca ai folosit o placa de par, un uscator sau fierul de calcat, ai grija sa le scoti din priza. Chiar daca nu ne dam seama, acestea pot provoca rapid un incendiu nedorit.

7. Verificari anuale

Cheama un electrician in fiecare an sa verifice prizele si schimba cablurile sau prizele care sunt deteriorate.

8. Fii pregatit in caz de incendiu!

Chiar daca nimeni nu isi doreste ca un astfel de lucru sa se intample, trebuie sa fii pregatit in caz de incendiu. Invata-i pe cei dragi sa stea aproape de podea daca exista mult fum in camera. Aerul de la sol este mult mai usor de respirat.


Daca focul ajunge pe hainele cuiva, sfatuieste persoana respectiva sa nu alerge, ci sa se opreasca si sa se tavaleasca pe jos pentru a stinge focul.

 

 

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI