Ornamente spectaculoase realizate dintr-un accesoriu banal – Sfoara

0
3321

Ornamente spectaculoase realizate dintr-un accesoriu banal – Sfoara

Sunt aproape la fel de frumoase ca decoratiunile realizate dupa o tehnica mai putin cunoscuta noua,  respectiv quilling sau altfel spus, tehnica hartiei rasucite. Insa nu despre obiecte decorative din hartie rasucita vom vorbi in acest articol, ci despre niste ornamente spectaculoase realizate dintr-un accesoriu banal, si anume sfoara.


Nici macar noi nu ne-am asteptat ca unele obiecte decorative, precum cele din sfoara, sa fie atat de spectaculoase din punct de vedere estetic. Desi necesita multa munca pentru a fi realizate, parerea noastra este ca nu e nevoie decat de multa imaginatie si rabdare.

Cum realizam ornamente spectaculoase din sfoara

Pentru a descrie cum se realizeaza astfel de ornamente, ar trebui sa aflam mai intai ce fel de accesorii sunt necesare. In primul rand avem nevoie de un ghem de sfoara, de un lipici transparent si fluid, de un desen cu motive florale si de o folie din plastic. Optional pot fi folosite bucati de panza de sac, margele albe sau fundite din dantela.

ornamente spectaculoase ornamente spectaculoase ornamente spectaculoase ornamente spectaculoase

Din astfel de piese pot fi construite o multime de obiecte decorative. Cosuletele pentru pastrat gablonturile sau figurinele dantelate fiind doar cateva dintre ele. Iata!


Daca la decoratiunile quilling hartia se rasuceste cu niste dispozitive speciale, ceea ce inseamna si mai multa munca, la ornamentele de astazi sfoara se lipeste peste desenul scos la imprimanta. Daca v-ati intrebat de ce este nevoie si de o folie din plastic, va spunem noi. Coala de hartie se introduce in interiorul foliei si se lipeste sfoara urmand conturul desenului ales. Dar cel mai bine ar fi sa urmariti imaginile de mai jos pentru a va face o idee despre cum se lucreaza. Dupa ce sfoara s-a uscat, se dezlipeste modelul de folie, obtinand astfel un mic fragment dantelat din obiectul respectiv.

sursa foto: pinterest