Smart Home – Cum sa iti transformi casa intr-o locuinta inteligenta

Smart Home – Cum sa iti transformi casa intr-o locuinta inteligenta

O locuinta inteligenta (Smart Home) este acel concept de casa ce poate fi urmarit, programat si setat de pe dispozitivul mobil sau tableta. Aceasta are nevoie de un sistem de securitate inteligent pentru a fi sigur ca totul este protejat.


Dotarea locuintei cu sisteme inteligente de urmarire a casei, de programare a aerului conditionat sau de programare a luminilor este o modalitate ideala de a eficientiza treburile casei. Iti povestim, in cele de mai jos, cum poti sa iti transformi casa intr-o locuinta inteligenta.

Sistemul de securitate pentru o casa inteligenta – Smart Home

Pentru sistemul de securitate poti folosi camere spion wifi ce te ajuta sa iti urmaresti locuinta de oriunde, indiferent ca esti in vacanta sau la birou. Aceste sisteme wireless te ajuta sa detectezi si sa vezi la timp o urgenta.

Include si un senzor miscare pentru a fi anuntat atunci cand usa este deschisa de un necunoscut sau cand cineva sparge un geam al casei.


Alte electronice smart utile intr-o casa inteligenta

O casa inteligenta are, de obicei, un singur sistem central de unde poate fi coordonata intreaga casa. Cu toate acestea, poti alege si sisteme ce pot fi controlate de pe dispozitivul tau smart, adica de pe telefon sau de pe tableta.

Cu ajutorul comenzilor vocale sau de la distanta poti programa lumina sa se stinga sau sa se aprinde. De asemenea, poti controla ca aerul conditionat sa porneasca inainte ca tu sa ajungi acasa. In acest fel, va fi racoare in casa si vei reusi sa te bucuri de un confort termic de indata ce pasesti pe usa.

Casa inteligenta cu retea de control

Daca alegi pentru o retea de control, aceasta este compusa din: dispozitivele ce se afla sub controlul retelei, controlerul, dispozitivele de control la distanta (acestea pot fi tablete sau telefoane), senzori de miscare si reteaua de control.


Sfaturi utile ce te vor ajuta sa instalezi o retea de control

Inainte de a instala un astfel de sistem cu retea de control, asigura-te ca reteaua ta de cabluri din casa este una rezistenta, cat mai noua.

De asemenea, daca nu ai mai instalat niciodata o astfel de retea, apeleaza la ajutorul unui specialist. In acest fel, vei conecta toate device-urile intre ele si vei avea control total asupra retelei. Un specialist te va ajuta si sa optimizezi si sa setezi sistemul astfel incat acesta sa fie pe placul tau, in functie de nevoile pe care le ai.

Pozitionarea intrerupatoarelor inteligenta, dar si a corpurilor de iluminat in casa ta te vor ajuta sa te bucuri de o gospodarie inteligenta, gospodarie pe care sa o poti controla de la distanta.


sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI