Tipuri de ingrasaminte pentru florile tale si cum le folosesti corect
Orice gospodina trebuie sa stie cate tipuri de ingrasaminte pentru flori exista, dar si cum se utilizeaza corect fiecare dintre ele. In acest fel, te vei bucura de flori frumoase, bogate, de flori ce se dezvolta corect si iti bucura privirea in fiecare zi.
Fie ca esti sau nu agricultor, orice persoana care are flori, fructe sau o mica cultura de legume trebuie sa cunoasca cateva lucruri esentiale despre aceste plante. De la crestere, ingrijire, amplasare pana la ingrasamintele folosite.
Ce sunt ingrasamintele
Ingrasamintele sunt substante chimice ce se aplica plantelor tale. Cu ajutorul acestora reusim sa le crestem productivitatea. Aceste ingrasaminte contin o multime de nutrienti si substante benefice precum azot, fosfor sau potasiu.
De exemplu, daca ai un teren mai slab, ingrasamintele sunt ideale pentru a ajuta plantele de aici.
Tipuri de ingrasaminte
In ceea ce priveste tipurile de ingrasaminte existente, acestea sunt: lichide, granule sau pudra. Ingrasamintele lichide se dilueaza cu apa, dar acest lucru este specificat mereu pe eticheta produsului.
De asemenea, si ingrasamintele ce sunt in forma de pudra trebuie amestecate cu apa pentru a actiona corect. Ele se aplica manual si sunt udate. In acest fel, se vor absorbi direct in sol.
Ingrasamintele de tip granula se absorb in timp, pe masura ce le uzi, iar acest lucru este extrem de utile pentru tine si pentru planta. Tu economisesti timp, iar planta se bucura de substantele nutritrive ce se absorb treptat.
Ingrasamintele mai sunt:
Anorganice (chimice) si se impart in:
- ingrasaminte cu azot;
- ingrasaminte cu fosfor;
- ingrasaminte cu potasiu.
Ingrasaminte organice ce pot fi:
- deseuri agricole;
- gunoi de grajd;
- deseu municipal;
- deseu industrial.
Cum aplicam corect ingrasamintele
Tine cont de perioada in care aplici ingrasamantul. De exemplu, ingrasamintele se aplica anual, primavara, pentru a te bucura apoi de o recolta bogata. Aplicarea ingrasamintelor primavara va ajuta recolta sa creasca, sa faca flori si apoi fructe.
In functie de zona in care locuiesti, asteapta pana la ultimul inghet inainte de a aplica ingrasamintele. In acest fel, vei preveni ca plantele ce cresc timpuriu sa fie afectate in vreun fel.
sursa foto: Pinterest