5 Lucruri pe care trebuie să le știi despre asigurarea locuințelor

5 Lucruri pe care trebuie să le știi despre asigurarea locuințelor

Iată care sunt cele 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre asigurarea locuinței tale, astfel încât să scapi de griji și să obții siguranță pentru un cost mic.


Indiferent dacă vrei să achiziționezi un apartament nou sau că ești deja proprietarul unei case, o astfel de asigurare locuință te poate scăpa de multe bătăi de cap.

Asigurarea obligatorie a locuințelor

Da, asigurarea pentru locuințe este obligatorie prin lege. Cu toate acestea, România este țara europeană cu cele mai puține locuințe asigurate.

Din anul 2008, conform Legii nr. 260, asigurarea este obligatorie pentru toți proprietarii de locuințe. Asigurarea PAD – Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor te protejează împotriva cutremurelor, inundațiilor și alunecărilor de teren. Această asigurare te protejează până în limita 10.000 – 20.000 €.


Este important să te asiguri că banii investiți în casă nu se vor pierde din cauza unui incident ce nu poate fi prevenit.

Poți opta pentru o asigurare facultativă

Există și asigurările facultative care te pot despăgubi în caz de incendiu. Acestea vin în completarea asigurării PAD și oferă protecție împotriva altor riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, uraganul sau ploile torențiale.

Este important să optezi pentru o asigurare facultativă dacă vrei să fii în siguranță atunci când vine vorba de un incendiu. De exemplu, dacă ai un apartament de 70.000 de euro, cu asigurarea obligatorie vei fi despăgubit doar cu 20.000 de euro.


Ce trebuie să faci în cazul unui incident

Dacă ești asigurat și ai trecut printr-un dezastru, este important să înștiințezi societatea de asigurări în cel mai scurt timp.

Ai la dispoziție 60 de zile de la data producerii evenimentului, iar apoi se va întocmi un dosar de daună împreună cu asiguratorul. În baza acestui dosar vei primi despăgubirea.

Este important să citești cu atenție termenii asigurării

Atunci când optezi pentru asigurarea facultativă, este important să citești cu atenție termenii asigurării pentru a fi sigur că vei fi despăgubită în funcție de propriile nevoi.


De asemenea, te sfătuim să pui întrebări, dar și să verifici contractul cu alte firme de asigurare.

De exemplu, există riscul ca locuința ta să fie asigurată în caz de cutremur, dar dacă seismul nu a depășit un anumit nivel pe scara Mercalli, nu vei primi banii.

Așa cum optezi pentru un astfel de broker Asigurări Arad atunci când vine vorba de asigurarea RCA a mașinii, este important să alegi firma potrivită pentru asigurarea facultativă a locuinței tale.

Asigurarea facultativă pentru daunele provocate vecinilor

În cazul în care îți este teamă că țevile tale sunt vechi și se pot sparge, provocând daune vecinilor, asigurarea facultativă îți vine în ajutor. Aceasta poate să te ajute să îți acopere cheltuielile în caz de inundare a vecinilor sau în cazul extinderii unui incendiu.

sursa foto: Pixabay

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI