Tu stii ce este ienibaharul? Trebuie neaparat sa il folosesti si tu!

Tu stii ce este ienibaharul? Trebuie neaparat sa il folosesti si tu!

Dupa ce vei descoperi cate proprietati are, ienibaharul nu va mai lipsi din casa ta niciodata! Poate fi planta de leac, condiment sau tonic natural. Esti curios sa afli despre ce este vorba? 


Haideti sa va povestesc mai intai ce este ienibaharul. Este un copac foarte inalt, acesta poate ajunge chiar si pana la 13 metri. Are o coroana extrem de bogata si este originar din Jamaica. Mai jos, gasiti o poza cu aceasta planta.

ienibahar

sursa foto: Pinterest

Despre plantatiile de ienibahar, botanistul Patrick Browne scria, in 1755: „Nimic nu e mai delicios decat parfumul acestor alei, (echivalent cu livezi) atunci cand copacii sunt in floare; ramurile si frunzele care se ating unele de altele, in bataia usoara a vantului, imprastie cea mai minunata aroma”. sursa: www.ziare.com


Cum arata fructele de ienibahar?

Dupa cum puteti vedea in poza de mai jos, fructele seamana cu niste boabe de piper mari. Aceste fructe se culeg necoapte si se pun la uscat.

ienibahar fructe

Ceaiul e ienibahar, leac pentru noi

Ceaiul de ienibahar este excelent daca ai probleme cu digestia, daca ai greata, diaree, stari de voma, crampe la stomac sau balonare continua. De asemenea, ceaiul de ienibahar amelioreaza durerile dentare. Credeti-ne, este o minune!

Cum se prepara?

Ai nevoie de 2 linguri de frunze uscate de ienibahar pe care le pui in apa clocotita. Lasi asa timp de 20 minute, apoi poti sa adaugi putina miere de albine. Se beau 2-3 cani/zi. Acest ceai se poate tine la rece, in astfel de frigidere, insa nu mai mult de 48 de ore.


Partea cea mai buna cu astfel de combine frigorifice este ca putem mentine, in orice anotimp, o multime de bauturi si de preparate la temperatura potrivita. Acest lucru ne ajuta sa economisim si timp, deoarece nu mereu putem sa ne trezim dis-de-dimineata pentru a prepara ceaiul-minune care ne scapa de dureri sau pentru a pregati alte tratamente naturiste. De aceea, le putem pastra oricand la rece, pe perioade destul de mari de timp.

Ienibaharul ca si condiment-minune in bucataria noastra

Va spun, ienibaharul este perfect pentru tocanite de legume, pentru fripturi, pentru muraturi, pentru mancare de cartofi. Puneti in aceste mancaruri boabe de ienibahar pisate si el va face minuni. Va intrebati care este gustul de ienibahar? Ei bine, acesta este dulceag, insa are si aroma piperata. Trebuie neaparat sa il puneti la muraturi, veti avea cei mai buni castraveti murati!

Ienibaharul – remediu excelent pentru ranile deschise

Daca ai o rana deschisa, ienibaharul are proprietati antiseptice care te vor proteja impotriva bacteriilor. Practic, nu le mai lasa pe aceste bacterii daunatoare sa se inmulteasca. Ranile deschise pot cauza dureri insuportabile, iar noi trebuie sa avem grija de cum le ingrijim. Aceasta planta poate sa ne ajute foarte mult.


Ienibaharul are proprietati carminative

Ce inseamna acest lucru? Ienibaharul te ajuta sa elimini gazele si calmeaza durerile de burta pe care le poti avea din cauza acestora. Gazele pot sa cauzeze o multime de neplaceri, cum ar fi: crampe, dureri abdominale, dureri in piept, reumatism sau chiar probleme cu inima.

Calmant puternic

Ienibaharul are proprietati calmante si se comporta exact ca o pastila care iti alunga o cumplita durere de cap. Acesta impiedica nervii sa simta durerea si sa o transmita creierului. Excelent, nu-i asa?

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI